High School in Australië Select

High School | Select

High School studie in Australië

 • Australië
 • 3 tot 12 maanden
 • 15 tot en met 18 jaar

Waar je ook als student geplaatst wordt in Australië, overal zul je 'How are ya?' en 'G’day' horen, want vriendelijk en open zijn de Australiërs zeker. Deze multiculturele bevolking is trots op hun land en dat is overal terug te vinden: met vuurwerk op National Australia day, in de vele vlaggen, op alle product waar 'proudly made in Australia' staat of in het ‘inofficiële’ volkslied, the men Down Under, dat iedereen mee kan zingen. Nadat je in Australië bent geweest laat je deze manier van leven nooit meer los.

High School Australië Select

Wil jij zelf invloed hebben op jouw plaatsing? Je school aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren, zodat je het vakkenpakket of de buitenschoolse activiteiten kunt volgen die jij wil? Met het High School Australië Select programma kun je niet alleen zelf kiezen in welke stad je geplaatst wilt worden, maar je kiest ook zelf de High School uit waar je naar toe wilt gaan en je kunt de keuzevakken aangeven die je graag wilt gaan volgen. Afhankelijk van jouw voorkeuren en wensen kies jij de regio en de school uit waar jij naar toe wil. Onze partnerorganisatie in Australië onderhoudt intensieve contacten met verschillende High Schools in de regio’s Queensland, New South Wales, Victoria, West Australië en Zuid Australië en zal er dan ook op toezien dat de High School periode helemaal aan jouw wensen wordt aangepast.

High School in Australië Select

Jouw programma in het kort

Wil jij meer uit je High School avontuur halen? Ga dan voor het Australië Select programma en kies je eigen school, regio en vakken.

 • Gegarandeerde regio en schoolkeuze
 • Kies zelf je keuzevakken
 • Easygoing mentaliteit
 • Omgedraaide seizoenen en schooljaar
 • Persoonlijke begeleider in de buurt

Ontwikkel jouw talent op een High School in Australië!

In Australië zijn de seizoenen precies tegenovergesteld aan Nederland. Dit houdt in dat ook het schooljaar omgekeerd is; De studie van Australiërs begint in februari en eindigt december, en met de kerst hebben ze zes weken vakantie. De kwaliteit van het onderwijs in Australië is erg hoog, dit moet ook wel want het bepaalt tevens je toelating tot de universiteit. In Australië is het verder heel normaal dat er zo’n 10 tot 100 buitenlandse studenten op een school zitten, met name veel Europeanen, Amerikanen en Aziaten. Erg leuk en afwisselend, en weer eens iets anders dan alleen maar Nederlandse scholieren!

Buitenschoolse activiteiten

Iedere High School biedt naast het algemene vakkenpakket ook nog een aantal extra keuzevakken aan die bijvoorbeeld te maken kunnen hebben met muziek, kunst of sport. Zo kun je op verschillende High Schools kiezen uit extra vakken zoals toneellessen, fotografie, vreemde talen of surflessen. Kies bijvoorbeeld het vak marine biology, speel rugby met je medestudenten of leer surfen aan het strand van de Goldcoast of Noosa Heads. Spreekt dit jou aan? Dan is het High School Australië plus programma iets voor jou! Jij stemt het vakkenpakket helemaal af op je eigen keuze en daarbij is het ook een unieke kans om nieuwe ervaringen en kennis op te doen!

Programma

Vrije tijd in Australië

Het grootste gedeelte van de bevolking woont aan de kust en bijna iedereen gaat in de middag naar het strand om daar vrienden te ontmoeten of lekker te surfen. De nationale sport is Aussie rules football, te vergelijken met rugby maar veel spectaculairder en alleen voor ‘echte mannen’! Maar waar je ook als student geplaatst wordt overal zul je 'How are ya?' horen en 'G’day', want vriendelijk en open dat zijn de Australiërs zeker.

Gastgezin

Een verschil met het reguliere High School Australië programma van Travel Active is dat er bij het Select programma wordt gewerkt met betaalde gastgezinnen. De financiële vergoeding is natuurlijk niet bepalend om jou in huis te nemen, daar zou het ook te weinig geld voor zijn. Het is een bijdrage die kan garanderen dat ze jou alles kunnen bieden wat jij als uitwisselingsstudent nodig hebt. Alle gezinnen zijn erg goed gescreend en bijzonder gemotiveerd om jou in huis te hebben als onderdeel van hun gezin. Een fijne gedachte!

Reisdetails

Ben jij geschikt?
 • Je bent minimaal 15 jaar en maximaal 18 jaar oud op het moment van vertrek.
 • Je zit op het VWO, de HAVO, het VMBO of je hebt het eerste jaar MBO afgerond. Als je in VWO6 zit kun je helaas niet meer deelnemen volgens de Australische wetgeving.
 • Je hebt een redelijke kennis van de Engelse taal
 • Je bent ambitieus, open minded en je bent er aan toe om de échte Australische cultuur te leren kennen!
Vertrekmogelijkheden

Vertrek in 2021

Wil jij in 2021 vertrekken voor High School in Australië Select? Neem dan contact op met het High School team om de vertrekmogelijkheden en de school van je voorkeur te bespreken.

Je kunt deelnemen aan High School Australië Select programma voor 1 termijn (ongeveer 3 maanden), 2 termijnen (ongeveer 6 maanden), 3 termijnen (ongeveer 9 maanden) of voor een schooljaar (ongeveer 10 maanden). De partner in het buitenland bepaalt uiteindelijk de programmaduur. Dit kan dus iets langer of iets korter zijn. De deadlines van het Australië Select programma kunnen nogal variëren en zijn afhankelijk van de school naar keuze. Neem contact op met ons om hier meer informatie over te krijgen.

Kosten

Boek jij voor 31 januari 2021 jouw High School avontuur? Profiteer dan van onze exclusieve nieuwjaarskorting en ontvang € 300,- korting.

Programmakosten High School in Australië Select

Er is geen vaste prijs voor het High School Australië Select programma. Elke school berekent namelijk zijn eigen schoolgeld. De hoogte van de programmakosten is hier dan ook van afhankelijk. Wij raden dan ook aan om bij interesse contact op te nemen met het High School team voor meer informatie. Uiteraard kunnen we de exacte kosten van de school van jouw keuze berekenen voor je besluit aan het programma deel te nemen.

Inclusief bij High School Australië Select *

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding vanaf het moment dat jij je aanmeldt tot terugkomst door het High School team
 • Gegarandeerde regiovoorkeur
 • Persoonlijk interview
 • High School handboek voor de student; de complete voorbereiding van A tot Z
 • High School handboek voor ouders
 • Hulp & advies bij visumaanvraag
 • Voorbereidingsbijeenkomst
 • Student Pack bestaande uit Travel Active T-shirt, reisportefeuille en kofferriem
 • Vluchtgids (informatie over o.a. het vertrek en de vlucht)
 • Retourticket
 • Toegang tot een Reismee reisblog met ruimte voor 400 foto’s en video

Na vertrek

 • Airport pick-up op de luchthaven en vervoer naar je gastgezin
 • Verblijf in een zorgvuldig geselecteerd gastgezin, inclusief kost en inwoning
 • Gegarandeerde plaatsing op een Australische High School naar eigen keuze
 • Persoonlijke begeleider van de partnerorganisatie in Australië
 • Noodnummer in Australië - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Voortgangsrapporten voor ouders
 • Certificaat als bewijs van deelname

Exclusief bij High School Australië Select

 • Administratiekosten € 300,-
 • Annuleringsgarantie - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active
 • Visumkosten
 • Vaccinaties + TBC test
 • Luchthavenbelasting (hoogte afhankelijk van de luchthavens: gemiddeld tussen de € 200,- en € 800,-)
 • Extra uitgaven ter plekke: zakgeld, schoolboeken, sportuniform, lunch en tripjes
 • Studie- en reisverzekering - Wij bieden een speciaal pakket aan voor High School in het buitenland, bereken hier online je premie.

* Onder voorbehoud van bijzondere omstandigheden en/ of overmacht situaties.

Voorbereidingen

Best heftig, een aantal maanden weg! Een goede voorbereiding is dan ook een must. Niet alleen jijzelf, maar ook je ouders worden uitgebreid geïnformeerd door middel van handboeken en verschillende voorbereidingsbijeenkomsten. Travel Active zorgt dat alle zaken voor je geregeld worden, zoals de juiste documenten, visumvoorbereiding, maar ook je reis naar Amerika.

Waar kan ik heen als High School student?

Met het High School Australië Select programma kun je zelf aangeven waar in Queensland je geplaatst wilt worden, en dan zorgen wij er samen met onze partnerorganisatie in Australië voor dat jij naar een  High School met kwalitatief hoogstaand onderwijs in deze regio zult gaan! Het is mogelijk om een lijst van alle scholen vooraf in te zien.

Begeleiding

In Australië werken we samen met een zorgvuldig geselecteerde homestay organisatie. Travel Active vindt het belangrijk dat jij altijd contact kunt opnemen met iemand die jou met alle belangrijke zaken kan helpen, daarom krijg je tijdens je verblijf in Australië een persoonlijke begeleider toegewezen. Na aankomst in het gastgezin krijg je een lokale oriëntatie met je begeleider.

Online support platform

Je ontvangt onder andere de inloggegevens van een 'online support platform' van onze partnerorganisatie. Hierop vind je allerlei gegevens die je gedurende jouw tijd in Australië bijzonder goed van pas zullen komen. Naast standaard informatie zoals contactgegevens van de partnerorganisatie en je begeleider staat er ook belangrijke informatie over Australische scholen en ook trips en activiteiten bij jouw in de buurt die je kunt ondernemen. Er kunnen foto's op geplaatst worden en via de blog kun je contact houden met andere uitwisselingsstudenten. Een super tool om je uitwisseling nog beter te laten verlopen. Alleen voor Travel Active studenten.

Voor ouders

Een High School periode in het buitenland is niet alleen voor uw zoon of dochter een grote uitdaging, maar ook voor u als ouder. Uw kind trekt de wijde wereld in, zonder ouders. Klinkt spannend en daarom bereiden we u als ouder goed voor op wat u te wachten staat. Op welke manier? Daar leest u meer over bij informatie voor ouders.

Extra’s

Trips en excursies

Onze partnerorganisatie organiseert ook een aantal optionele tripjes naar toeristische plekken in Australië zoals the ‘Red Center’ of naar het tropische Cairns. Zo heb je meteen een mogelijkheid om wat meer van het land te zien dan alleen je gastgezin en omgeving. Deze trips kunnen per schooljaar verschillen maar ze zijn allemaal de moeite waard om aan deel te nemen! Meer informatie ontvang je zodra je in Australië bent gearriveerd.

Natuurlijk sta je te springen om aan je High School avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Wij bieden, in samenwerking met Tasman Verzekeringen, een speciaal verzekeringspakket aan voor studie in het buitenland. Dit doen we aangezien reguliere reisverzekeringen namelijk vaak niet geldig zijn of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Wij voorzien je samen van goed en betrouwbaar advies en bieden je aantrekkelijke premies. De Tasmanverzekering is verplicht bij het High School in Amerika programma.

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een highschoolprogramma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen €5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt, dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico. Dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Zo start jij jouw High School programma

 
1

Meld je aan

Boek het High School programma via de website

2

Interview & Plaatsing

We leren jou kennen en zoeken een passend gastgezin

3

Voorbereiding & Vertrek

Je wordt goed voorbereid en persoonlijk begeleid

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.