College Select in Engeland

High School | Select

Maak met College Select in Engeland een goede start op jouw vervolg studie!

 • Engeland
 • 3 tot 10 maanden
 • 16 tot en met 18 jaar

Studeren aan een highschool in Engeland, oftewel College Select in Engeland is de droom van vele studenten! Op slechts een uurtje vliegen ligt het land van wereldberoemde popbands en artiesten als One Direction, Coldplay, Adele en The Beatles. Je vindt er uitgestrekte en mysterieuze landschappen waar makers van films als Harry Potter en Braveheart dankbaar gebruik van maken. En natuurlijk heb je er ook bekende steden zoals hoofdstad Londen en voetbalstad Liverpool. Ondanks dat Engeland dichtbij Nederland ligt, zul je merken dat er best wat verschillen zijn. In onze ogen zijn de Engelsen bijvoorbeeld erg beleefd en de meeste Engelsen zijn erg trots op hun land. Ga je studeren aan een hogeschool in de UK, dan staat je een hele bijzondere en leuke tijd te wachten. Maak tijdens je 'college' tijd in Engeland kennis met de typische Engelse humor van je gastgezin en ontdek wat de Engelsen bedoelen met 'eating your tea'! Of kies voor meer zelfstandigheid en zoek de gezelligheid op met andere studenten in een residentie!

College Select in Engeland

Jouw programma in het kort

De Britse tradities en humor ontdekken en je talenten achterna gaan op school? Beleef het tijdens een collegejaar in Engeland!

 • Onderwijs op hoog niveau
 • Oriëntatie op een vervolgstudie
 • Vloeiend Engels leren spreken
 • Gericht op beroepsmogelijlkheden
High School in Engeland - Stonehenge

Ontwikkel jouw talent: ga studeren aan een hogeschool in de UK!

Wanneer je gaat studeren op een hogeschool in Engeland dan ben je er van verzekerd dat het onderwijsniveau van hoog niveau is. Het onderwijsniveau wordt over de hele wereld erkend. Een unieke kans dus om je voor te bereiden op je vervolgopleiding. Of je nu het studentenleven wil ervaren of als je een voorproefje wilt op het Britse onderwijs, het kan allemaal. Er zijn vele scholen die hoogwaardig onderwijs bieden, aan internationale studenten om in de VK te studeren. Het programma biedt een breed scala aan beroepsmogelijkheden, van theater tot robotica, de mogelijkheden zijn eindeloos. Naast de lessen die worden aangeboden heeft elke hogeschool een breed programma met vele buitenschoolse activiteiten, van sporten tot clubs en studentenverenigingen. Deze activiteiten bieden een geweldige kansen om vrienden te maken!

Ons High School Team helpt je graag bij het vinden van de juiste universiteit voor studenten met speciale interesses of specifieke vereisten. Terwijl sommige studenten de huiselijke omgeving van een gastgezin verkiezen, zijn anderen op zoek naar volledige onafhankelijkheid. Afhankelijk van hun studiekeuze, kunnen studenten een accommodatie kiezen bij een gastvrij lokaal gastgezin of een groep medestudenten in studentenhuizen.

High School Events

Wil je in contact komen met een oud-student of iemand van het High School Team? Meld je aan voor een infodag of persoonlijke online afspraak en stel je vragen!

Programma

Volg je talent!

Flexibiliteit is een van de kenmerken van het Engelse onderwijssysteem. Studenten worden aangemoedigd hun talenten te volgen. In de goed uitgeruste scholen heb je de kans om vakken te kiezen die wij in Nederland niet kennen zoals: astronomie, keramiek, textiel design, bootconstructie of muziek- en filmproductie. Daarnaast kun je ook kiezen voor de reguliere vakken.

Verblijf

Afhankelijk van je studiekeuze, kun je een accommodatie kiezen bij een gastvrij lokaal gastgezin of een groep medestudenten in studentenhuizen.

Gastgezin

Bij je Engelse gastgezin ben je van harte welkom, al is het wel even wennen aan witte bonen met worstjes als ontbijt! Voor je het weet spreek je Engels zoals de ‘natives’ dat doen en gedraag jij je als een echte ‘gentleman’ of ‘lady’.

Studentenhuis

Je kan ook voor meer onafhankelijkheid kiezen, zoals een studentenhuis. In een studentenhuis zit je samen met medestudenten. Een mooie kans om leeftijdsgenoten te leren kennen!

Reisdetails

Ben jij geschikt?
 • Je bent minimaal 16 jaar en maximaal 18 jaar oud op het moment van vertrek.
 • Je zit op het vwo, de havo, het vmbo of je hebt het eerste jaar mbo afgerond.
 • Je hebt een redelijke kennis van de Engelse taal
 • Je bent ambitieus, open-minded en je bent er aan toe om de échte Engelse cultuur te leren kennen!

Ben je nog 15? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Vertrekmogelijkheden

Vertrek in augustus 2024
Voor een trimester, semester of schooljaar. Aanmelden voor 1 maart 2024.

Vertrek in januari 2024
Voor een trimester, semester of schooljaar. Aanmelden voor 1 oktober 2023.

Je kunt je aanmelden voor een trimester, semester of schooljaar. Aanmelden voor 1 oktober 2023. Je kunt deelnemen aan een College Select Engeland-programma voor een trimester (ongeveer 3 maanden), semester (ongeveer 4 maanden) of voor een schooljaar (ongeveer 10 maanden). De partner in het buitenland bepaalt uiteindelijk de programmaduur. Dit kan dus iets langer of korter zijn. 

Kosten

Programmakosten High School in Engeland

Voor meer informatie over de kosten kun je contact opnemen met ons High School Team.

Inclusief bij High School Engeland *

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding en begeleiding vanaf het moment dat jij je aanmeldt tot terugkomst door het highschoolteam
 • Gratis regiovoorkeur (garanties in overleg tegen extra kosten)
 • Persoonlijk interview
 • Highschoolhandboek voor de student; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Highschoolhandboek voor ouders
 • Voorbereidingsbijeenkomst
 • Student Pack bestaande uit Travel Active T-shirt, reisportefeuille en kofferriem
 • Vluchtgids (informatie over o.a. het vertrek en de vlucht)
 • Je reis naar Engeland - retourticket
 • Toegang tot een 'reismee'-reisblog met ruimte voor 400 foto’s en video

Na vertrek

 • Airport pick-up en vervoer naar het gastgezin
 • Verblijf in een zorgvuldig geselecteerd gastgezin, inclusief kost en inwoning
 • Plaatsing op een Engelse High School
 • Persoonlijke begeleider van de partnerorganisatie in Engeland
 • Noodnummer in Engeland- 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Voortgangsrapportage voor ouders
 • Certificaat als bewijs van deelname

Exclusief bij highschool Engeland

 • Administratiekosten € 300,-
 • Annuleringsgarantie - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active.
 • Luchthavenbelasting (hoogte afhankelijk van de luchthaven)
 • Extra uitgaven ter plekke: zakgeld, schoolboeken, sportuniform, lunch en tripjes
 • Studie- en reisverzekering: wij bieden een speciaal pakket aan voor een highschool in het buitenland, bereken hier online je premie.

* Onder voorbehoud van bijzondere omstandigheden en/ of overmachtsituaties.

Voorbereidingen

Best heftig, een aantal maanden weg! Een goede voorbereiding is dan ook een must. Niet alleen jijzelf, maar ook je ouders worden uitgebreid geïnformeerd door middel van handboeken en verschillende voorbereidingsbijeenkomsten. Travel Active zorgt dat alle zaken voor je geregeld worden, zoals de juiste documenten, visumvoorbereiding, maar ook je reis naar Engeland.

Waar kan ik heen als High School student?

In Engeland kunnen onze studenten in principe door het hele land geplaatst worden. Zo kun je bijvoorbeeld terecht komen in een highschool in Brighton, maar ook in een highschool in Manchester. Je kan zelf je school kiezen!

Begeleiding

Onze begeleiding stopt niet op het moment van vertrek. In Engeland krijg je een persoonlijk begeleider die bij jou in de buurt woont, die regelmatig contact met je opneemt om te informeren hoe het met je gaat en bij wie je altijd terecht kunt met al je vragen. Daarnaast organiseert jouw begeleider ook activiteiten voor jou en andere buitenlandse studenten bij jou in de buurt.

Voor ouders

Een highschoolperiode in het buitenland is niet alleen voor uw zoon of dochter een grote uitdaging, maar ook voor u als ouder. Uw kind trekt de wijde wereld in, zonder ouders. Klinkt spannend en daarom bereiden we u als ouder goed voor op wat u te wachten staat. Op welke manier? Daar leest u meer over bij informatie voor ouders.

Extra’s

Natuurlijk sta je te springen om aan je High School avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Wij bieden, in samenwerking met Tasman Verzekeringen, een speciaal verzekeringspakket aan voor studie in het buitenland. Dit doen we aangezien reguliere reisverzekeringen namelijk vaak niet geldig zijn of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Wij voorzien je samen van goed en betrouwbaar advies en bieden je aantrekkelijke premies. De Tasmanverzekering is verplicht bij het High School in Amerika programma.

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een highschoolprogramma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen €5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt, dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico. Dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Zo start jij jouw High School programma

 
1

Meld je aan

Boek het High School programma via de website

2

Interview & Plaatsing

We leren jou kennen en zoeken een passend gastgezin

3

Voorbereiding & Vertrek

Je wordt goed voorbereid en persoonlijk begeleid

Bekijk ook eens deze programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

35 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.