Vrijwilligerswerk in Namibië

Vrijwilligerswerk | Wildlife

Back to basic in de wildernis

 • Namibië
 • vanaf 2 weken
 • vanaf 18 jaar

Namibië staat met name bekend om de prachtige natuur en de vele nationale parken met wilde dieren. Dit maakt Namibië dan ook een perfect land voor vrijwilligers die wel in zijn voor een avontuur en écht van de natuur houden. Tijdens de projecten die Travel Active aanbiedt in Namibië maak je op unieke wijze kennis met de bijzondere wilde diersoorten en ontdek je de overweldigende natuur die het land te bieden heeft.

Woestijnvlaktes bedekken het grootste gedeelte van Namibië. De Namibwoestijn is de oudste en droogste woestijn ter wereld en ligt verspreid over de westkust van Namibië. Daarnaast zijn er verschillende nationale parken waar je de dierenwereld in het wild kunt ontdekken. Ook kent Namibië indrukwekkende rotsformaties: Fish River Canyon. Een bezoekje mag dus zeker niet ontbreken als je in Namibië bent!

Vrijwilligerswerk in Namibië

Jouw programma in het kort

Ontdek de natuur en haar diersoorten op unieke wijze tijdens onze projecten in Namibië!

 • Even helemaal back to basic
 • Ontdek wilde dieren in hun natuurlijke omgeving
 • Ondersteun locals

De projecten in Namibië

We bieden op dit moment twee bijzondere projecten aan in Namibië: ga helemaal back to basic in de wildernis bij het Desert Elephant project of ga aan de slag in de Savanne bij een opvangcentrum voor verschillende wilde diersoorten.

Het Desert Elephant Project is opgericht om te zorgen voor een situatie waarbij de lokale gemeenschappen in goede harmonie kunnen leven met de olifanten. Hier ga jij bij ondersteunen! Paulien heeft een blog bijgehouden tijdens haar avontuur.

Het Wildlife project biedt een veilige omgeving voor dieren die gewond zijn geraakt, hun ouders zijn verloren of voor problemen zorgen op nabijgelegen boerderijen. Het doel van dit project is om zoveel mogelijk dieren te rehabiliteren en vrij te laten in het wild.

Meer informatie vind je op de projectpagina’s:

Reisdetails

Ben jij geschikt als vrijwilliger?
 • Je bent minimaal 18 jaar oud
 • Je bent flexibel en initiatiefrijk
 • Je bent avontuurlijk ingesteld
 • Je bent een ondernemend persoon en zelfstandig ingesteld
 • Je vraagt een Verklaring Omtrent Gedrag aan
 • Je houdt van een uitdaging en je zoekt graag naar creatieve oplossingen
Wat zijn de programmakosten?

Programmakosten

 • 2 weken Desert Elephant: € 1495,-
 • 2 weken Save Our Wildlife: € 1495,-

Bovenstaande programma’s zijn een greep uit de diverse opties. Wil je meer informatie over jouw mogelijkheden of bijvoorbeeld een project combineren? Neem dan contact op met het Vrijwilligerswerk team.

Inclusief

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van het Vrijwilligerswerkteam
 • Handboek Namibië; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Vliegticket offerte – vraag deze na boeking vrijblijvend aan
 • Hulp & advies bij visumaanvraag

Na vertrek

 • Airport pick-up en transfer naar project
 • Transfer terug naar luchthaven op het einde van je verblijf
 • Accommodatie en maaltijden tijdens gehele reis
 • Begeleiding van partnerorganisatie
 • Noodnummer - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Certificaat als bewijs van deelname (op aanvraag)

Exclusief

 • Administratiekosten: € 100,-
 • Vliegticket naar Namibië
 • Annuleringsgarantie - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active
 • Werk- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor vrijwilligerswerk
 • Visumkosten
 • Kosten voor aanvraag Verklaring Omtrent Gedrag (deze is noodzakelijk om te kunnen deelnemen): +/- € 40,-.
 • Vaccinaties - Informeer bij Travel Doctor welke vaccinaties je nodig hebt

Hoe worden de programmakosten besteed?

Travel Active vindt het belangrijk om helder en transparant te zijn over de besteding van de programmakosten. Lees meer over de opbouw en besteding van de programmakosten voor onze vrijwilligerswerkprogramma’s.

Accommodatie en maaltijden

Desert Elephant project

In de weekenden slaap je op het basiskamp, gelegen aan de oevers van de rivier de Ugab. Tijdens de bouwweek verblijf je in mobiele kampen, die worden opgeslagen dichtbij waar je aan het werk bent. Je kunt kiezen of je in een tweepersoonstent wilt slapen of onder de sterren. Verwacht geen westerse faciliteiten, je zult echt back to basic gaan als je deelneemt aan dit project in Namibië. Tijdens de patrouilleweek zal je gaan wildkamperen: dat betekent slapen in de buitenlucht op je matje met een muggennet. Geen douche of toilet. Met uitzondering van de twee dagen/nachten dat je in het hostel in Swakopmund verblijft zijn alle maaltijden inclusief.

Save our Wildlife project

Er zijn 2 opties beschikbaar: het is mogelijk om een kamer te delen met 3 personen (hetzelfde geslacht) of je kunt in een grote tent verblijven waar een woon- en slaapruimte is. Deze tenten zijn voor max. 2 personen (hetzelfde geslacht). De kamers en tenten zijn eenvoudig maar comfortabel en van beddengoed voorzien. De douches en toiletten zijn gemeenschappelijk. Water wordt warm gemaakt door middel van zonne-energie en kan beperkt zijn. Er zijn 3 maaltijden per dag inbegrepen.

Vertrekmogelijkheden

Je kunt in principe vanaf 2 weken deelnemen aan de projecten. Het Save Our Wilflife project start wekelijks en je dient aan te komen op een maandag of donderdag zodat je transfer naar het project geregeld kan worden. Voor het Desert Elephant project gelden specifieke startdata, hiervoor kun je het beste kijken op de projectpagina.

Tijdens lokale vakantieperiodes en feestdagen komen sommige projecten te vervallen.

Wil jij meer informatie over de vertrekmogelijkheden? Neem dan contact op met het Vrijwilligerswerk team.

Voorbereidingen

Travel Active besteedt veel aandacht aan de voorbereidingen op jouw reis. Een goede voorbereiding is immers een voorwaarde voor het succesvol laten verlopen van jouw verblijf in het buitenland. We lichten alle stappen in de voorbereiding even kort toe:

 • Na je aanmelding ontvang je van ons de verdere inschrijfformulieren waar je meer informatie geeft over jouw motivatie, werkervaring (CV), voorkeuren, lengte van je verblijf, startdatum, etc.
 • Wanneer jij de ingevulde formulieren hebt teruggestuurd, nemen wij contact op onze partnerorganisatie om alles voor je te bevestigen en zetten wij en onze partnerorganisatie alle voorbereidingen in gang.
 • Zodra alles bevestigd is, ontvang jij van ons uitgebreide informatie. Zo krijg je een informatiehandboek en onderteken je onze gedragscode. Nu kun jij ook je vlucht boeken, hier helpen wij je graag bij!
 • Ondertussen kun jij verder met alle andere voorbereidingen op je reis, denk hierbij aan: vaccinaties, aanvragen van een visum (indien nodig) en regelen van je reisverzekering. Het Travel Active team staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden.
 • Ongeveer 3 weken voor je vertrek ontvang je van ons alle laatste reisdetails. Alles is voor je geregeld en onze partnerorganisatie verwelkomt jou graag. Je avontuur kan beginnen!

Verantwoord vrijwilligerswerk

In 2017 gaven Niko en Reinier van Stichting Volunteer Correct aanzet tot het oprichten van een branchevereniging voor verantwoord vrijwilligerswerk. Om duurzame en verantwoorde praktijken te waarborgen, zijn er kwaliteitsrichtlijnen opgesteld in samenspraak met Better Care Network Netherlands.  Met gepaste trots kunnen we zeggen dat wij aan deze richtlijnen voldoen en aanbieder zijn van verantwoord vrijwilligerswerk!

Extra’s

Natuurlijk sta je te springen om aan je vrijwilligerswerk avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Zo biedt Tasman Verzekeringen onder andere een verzekering specifiek voor het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies.

Wanneer je op reis gaat naar het buitenland, boek je deze vaak al enige tijd van tevoren. Tenslotte heb je even nodig om je goed voor te bereiden, je ticket te boeken, enzovoort. Helaas kan het zo zijn, dat er in de tussentijd een kink in de kabel komt, waardoor je niet meer op reis kunt. Met een annuleringsgarantie zorg je ervoor dat veel van deze onvoorziene omstandigheden verzekerd zijn en dat je de kosten die annulering met zich meebrengt, terugbetaald krijgt.

Zo start jij jouw Vrijwilligerswerk programma

 
1

Meld je aan

Boek het project of land van je voorkeur

2

Intake & Interview

We begeleiden en adviseren je over alle (combinatie) mogelijkheden

3

Plaatsing & voorbereiding

Je wordt goed voorbereid en begeleid op jouw programma

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.