Vrijwilligerswerk voor gezinnen in Zambia

Vrijwilligerswerk | Gezinsreis

Zambia: the real Africa!

 • Zambia
 • vanaf 2 weken
 • Gezinnen

Zambia, dat vroeger Noord Rhodesië werd genoemd, is nog niet door de grote toeristenmassa ontdekt en heeft hierdoor de charme van het echte Afrika behouden. Het is een arm land maar het is rijk aan prachtige natuur en je vindt er nog veel authentieke cultuur. Er zijn zeer veel redenen om Zambia te bezoeken; de adembenemende Victoria Falls, een overvloed aan dieren en vogels, uitgestrekte wildparken, een uitgebreid aanbod aan sportieve activiteiten, grote meren, schitterende watervallen en geweldige zonsondergangen. Zambia is een veilig land en de bevolking staat bekend om hun vriendelijkheid en gastvrijheid. De officiële taal in Zambia is Engels. Voor de avonturier zijn er genoeg mogelijkheden; raften op de Zambezi Rivier‚ bungeejumpen van de Victoria Falls brug (111 meter!)‚ of een helikoptervlucht boven de watervallen. Je hoeft je dus niet te vervelen in de vrije weekenden!

Vrijwilligerswerk met het hele gezin

Dat vrijwilligerswerk in het buitenland alleen bestemd is voor jongeren is een misverstand. Of je nu net achttien bent of ruim in de vijftig, vrijwilligerswerk is er voor iedereen. Steeds meer families zetten de stap om op reis ook echt iets bij te kunnen dragen aan het land dat ze bezoeken en gaan met het hele gezin vrijwilligerswerk doen. Het vrijwilligerswerk team van Travel Active heeft al jaren ervaring met het organiseren van vrijwilligerswerk voor gezinnen. De feedback van zowel de deelnemers als de lokale bevolking is zeer positief! Vele handen maken licht werk en er wordt veel interesse getoond in de omgangsvormen binnen een 'Westers' gezin, die natuurlijk anders zijn dan de eigen omgangsvormen. Na terugkomst bent u een persoonlijke ervaring rijker, maar ook als gezin hebben jullie iets gedeeld wat niemand jullie meer afneemt!

Vrijwilligerswerk voor gezinnen in Zambia

Jouw programma in het kort

Ga met het hele gezin vrijwilligerswerk in Zambia doen en beleef samen een unieke ervaring!

 • Reizen op maat
 • Ondersteun de lokale bevolking
 • Leerzaam voor de kinderen
 • Combineer met excursies

Vrijwilligerswerk in Zambia

Bij Travel Active stellen wij uw reis in overleg met u op maat samen, eventueel aangevuld met interessante excursies. Met jonge kinderen kunt u ervoor kiezen dat één ouder ’s ochtends naar het project gaat en de ander 'thuis' blijft bij de kinderen. U zou elkaar ’s middags kunnen afwisselen. Op het project zelf kunnen jonge kinderen met andere kinderen spelen of assisteren bij activiteiten. Uit ervaring blijkt dat taal hierbij geen struikelblok is. Met handen, voeten en geluiden kunnen kinderen heel goed met elkaar communiceren. Zijn uw kinderen al wat ouder? Dan zal hun bijdrage ook groter zijn omdat ze meer zelfstandig kunnen doen.

Het Vrijwilligerswerk team adviseert u graag welke projecten het beste passen bij uw gezin. Er zijn mogelijkheden op sociale projecten, constructie- en onderwijsprojecten. Combinaties zijn ook mogelijk! Travel Active zorgt voor een goede en persoonlijke begeleiding, vanaf het moment van boeking tot aan uw vertrek. Ook tijdens uw reis zijn wij altijd bereikbaar en in het land zelf wordt uw gezin ondersteund door onze lokale medewerkers bij wie u altijd terecht kunt, bijvoorbeeld als er zich problemen voordoen.

Vrijwilligerswerk events

Heb je behoefte aan contact met een oud-deelnemer of iemand van het Vrijwilligerswerk team? Meld je dan aan voor een online presentatie of persoonlijke afspraak en stel je vragen!

Reisdetails

Zijn jullie geschikt als vrijwilliger?
 • Het jongste kind is minimaal 4 jaar oud;
 • Jullie zijn flexibel en initiatiefrijk;
 • Jullie zijn ondernemend en zelfstandig ingesteld;
 • Jullie vragen een Verklaring Omtrent Gedrag aan;
 • Jullie houden van een uitdaging en zoeken graag naar creatieve oplossingen.

Wanneer jullie op een project met kinderen willen gaan werken, zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten waar jullie rekening mee moet houden. Lees hier meer over onze visie & missie en over vrijwilligerswerk met kinderen.

Wat zijn de programmakosten?

Programmakosten

De programmakosten verschillen per gezinssamenstelling en de lengte van jullie verblijf. Willen jullie meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact op met het Vrijwilligerswerk team.

Inclusief Vrijwilligerswerk in Zambia

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding en begeleiding van het Vrijwilligerswerk team
 • Persoonlijk kennismakingsinterview
 • Handboek Zambia; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Vliegticket offerte – vraag deze na boeking vrijblijvend aan
 • Hulp en advies bij visumaanvraag
 • Deelname aan onze voorbereidingsworkshop

Na vertrek

 • Airport pick-up en transfer naar accommodatie
 • Oriëntatiedag
 • Verblijf in het vrijwilligershuis
 • Accommodatie en maaltijden tijdens gehele programma
 • Lokale begeleiding van partnerorganisatie
 • Noodnummer - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Certificaat als bewijs van deelname (op aanvraag)

Exclusief Vrijwilligerswerk in Zambia

 • Administratiekosten: €100,-
 • Vliegticket naar Zambia
 • Annuleringsgarantie - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active
 • Werk- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor vrijwilligerswerk
 • Kosten visum verblijf tot maximaal 4 weken (ter plekke te betalen)
 • Kosten visumverlenging voor verblijf langer dan 4 weken: +/- $650,- (ter plekke te betalen)
 • Kosten voor aanvraag Verklaring Omtrent Gedrag (noodzakelijk voor deelname): +/- €40,-
 • Vaccinaties - Informeer bij Travel Doctor welke vaccinaties je nodig hebt.

Hoe worden de programmakosten besteed?

Travel Active vindt het belangrijk om helder en transparant te zijn over de besteding van de programmakosten. Lees meer over de opbouw en besteding van de programmakosten voor onze vrijwilligerswerkprogramma’s.

Accommodatie en maaltijden

In Zambia verblijf je in een vrijwilligershuis in Livingstone, samen met andere internationale vrijwilligers. In het vrijwilligershuis deel je je kamer met hen of verblijf je in een van de grotere kamers als je bijvoorbeeld met het gezin vrijwilligerswerk gaat doen. Aparte bungalows zijn voor ook beschikbaar voor families. Tijdens het vrijwilligerswerk in Zambia zijn alle maaltijden inbegrepen (3 per dag). In het vrijwilligershuis worden alle maaltijden bereid en geserveerd door een lokale kok.

Vertrekmogelijkheden

Vrijwilligerswerk in Zambia start op wekelijkse basis. Je komt aan op een zondag en op maandag start dan de oriëntatie.

Let op: tijdens lokale feestdagen komen sommige projecten te vervallen. Wil je meer informatie over de vertrekmogelijkheden? Neem dan contact op met het Vrijwilligerswerk team.

Voorbereidingen

Travel Active besteedt veel aandacht aan de voorbereidingen op jouw reis. Een goede voorbereiding is immers een voorwaarde voor jouw succesvol verblijf in het buitenland. We lichten alle stappen even toe:

 • Na je aanmelding ontvang je van ons verdere inschrijfformulieren. Hierin geef je meer informatie over jouw motivatie, werkervaring (CV), voorkeuren, lengte van je verblijf, startdatum, etc;
 • Wanneer jij de ingevulde formulieren hebt teruggestuurd, nemen wij contact op met onze partnerorganisatie om alles voor je te bevestigen. Daarna zetten wij en onze partnerorganisatie alle voorbereidingen in gang;
 • Zodra alles bevestigd is, ontvang jij van ons uitgebreide informatie. Zo krijg je een informatiehandboek en onderteken je onze gedragscode. Nu kun jij ook je vlucht boeken, hier helpen wij je graag bij!
 • Ondertussen kun jij verder met alle andere voorbereidingen op je reis. Denk aan: vaccinaties, visum aanvragen (indien nodig) en regelen van je reisverzekering. Het Travel Active team staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden;
 • Ongeveer 3 weken voor je vertrek ontvang je van ons de laatste reisdetails. Alles is voor je geregeld en onze partnerorganisatie verwelkomt jou graag. Je avontuur kan beginnen!

Verantwoord vrijwilligerswerk

In 2017 gaven Niko en Reinier van Stichting Volunteer Correct aanzet tot het oprichten van een branchevereniging voor verantwoord vrijwilligerswerk. Om duurzame en verantwoorde praktijken te waarborgen, zijn er kwaliteitsrichtlijnen opgesteld in samenspraak met Better Care Network Netherlands.  Met gepaste trots kunnen we zeggen dat wij aan deze richtlijnen voldoen en aanbieder zijn van verantwoord vrijwilligerswerk!

Extra’s

Trips & excursies

Onze partnerorganisatie organiseert diverse trips en excursies in en rondom de omgeving van Livingstone. Wat denk je bijvoorbeeld van een helikoptervlucht over de spectaculaire Victoria watervallen of een avontuurlijke “Big 5” safari door een van de vele nationale parken? De excursies kun je op locatie ter plekke boeken. Onze collega’s van de partnerorganisatie stellen graag een leuk programma voor je samen!

Reisverzekering

Natuurlijk sta je te springen om aan je vrijwilligerswerk avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Zo biedt Tasman Verzekeringen onder andere een verzekering specifiek voor het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies.

Annuleringsgarantie

Wanneer je op reis gaat naar het buitenland, boek je deze vaak al enige tijd van tevoren. Tenslotte heb je even nodig om je goed voor te bereiden, je ticket te boeken enz. Helaas kan het zo zijn, dat er in de tussentijd een kink in de kabel komt, waardoor je niet meer op reis kunt. Met een annuleringsgarantie zorg je ervoor dat veel van deze onvoorziene omstandigheden verzekerd zijn en dat je de kosten die annulering met zich meebrengt, terugbetaald krijgt.

Zo start jij jouw Vrijwilligerswerk programma

 
1

Meld je aan

Boek het project of land van je voorkeur

2

Intake & Interview

We begeleiden en adviseren je over alle (combinatie) mogelijkheden

3

Plaatsing & voorbereiding

Je wordt goed voorbereid en begeleid op jouw programma

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.