Infodagen Gratis magazine

Jouw programma in het kort

Benieuwd naar het land van de glimlach en wil je je onderdompelen in de Thaise cultuur? Doe dan mee met de cultuurweek en bereid je voor op jouw vrijwilligerswerk!

 • Bezoek de eeuwenoude ruïnes in Ayutthaya
 • Bereid een traditionele Thaise lunch
 • Een goede voorbereiding op jouw vrijwilligerswerk
 • Een uniek kijkje in de cultuur van Thailand

Ontdek het land van de glimlach met de cultuurweek

 • Thailand
 • 1 week
 • vanaf 16 jaar

Deze week is een mooie gelegenheid om Thailand beter te leren kennen, om kennis te maken met de andere internationale deelnemers en wegwijs te worden in de omgeving. Tijdens deze week zul je de volunteer-correctbijzondere Thaise cultuur ervaren,  je eerste woorden Thai leren spreken en tijdens een kookles een voorproefje nemen van de heerlijke Thaise keuken. Een bezoek aan meerdere tempels staan op het programma: Wat Phranon Jaksi, de oude hoofdstad Ayutthaya met eeuwenoude tempelcomplexen en het museum en de pagode in Lopburi.  Kortom, de Siam cultuur week zorgt voor een intensieve kennismaking met Thaise cultuur, het eten, de taal om je verdere verblijf succesvol te laten verlopen!  

Benieuwd naar wat je tijdens de cultuurweek gaat doen? Bekijk hier jouw reisschema.

Accommodatie & maaltijden

Gedurende je verblijf in Thailand zijn kost en inwoning inbegrepen. Je ontvangt 3 typisch Thaise maaltijden per dag. In het weekend zijn 2 maaltijden inbegrepen. Afhankelijk van de gekozen programmaopties verblijf je in een vrijwilligershuis of een guesthouse, op basis van gedeelde kamers. Wanneer je een programma hebt samengesteld waarbij je in verschillende locaties verblijft dan is het transport tussen de locaties inbegrepen.

Reisdetails

Wat zijn de programmakosten?

Programmakosten

 • Cultuurweek & 2 weken Hill Tribe: € 1.125,-
 • Cultuurweek & 2 weken vrijwilligerswerk: € 830,-
 • Cultuurweek & 3 weken vrijwilligerswerk: € 1.025,-

Wil je meer informatie over jouw mogelijkheden? Neem dan contact op met het Vrijwilligerswerk team.

Inclusief vrijwilligerswerk in Thailand

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van het Vrijwilligerswerk team
 • Persoonlijk kennismakingsinterview
 • Handboek Thailand; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Gratis vliegticket offerte – vluchtmogelijkheden op een rijtje

Na vertrek

 • Airport pick-up en transfer naar accommodatie
 • Accommodatie en maaltijden tijdens gehele reis
 • Alle transport tijdens de reis
 • Begeleiding van partnerorganisatie 
 • Noodnummer - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Certificaat als bewijs van deelname (op aanvraag)

Exclusief vrijwilligerswerk in Thailand

 • Administratiekosten: € 60,-
 • Vliegticket naar Thailand
 • Annuleringsgarantie - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active 
 • Kosten voor aanvraag Verklaring Omtrent Gedrag (deze is noodzakelijk om te kunnen deelnemen): € 41,35
 • Werk- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor vrijwilligerswerk
 • Visumkosten
 • Vaccinaties - Informeer bij Travel Doctor welke vaccinaties je nodig hebt

Hoe worden de programmakosten besteed?

Travel Active vindt het belangrijk om helder en transparant te zijn over de besteding van de programmakosten. Lees meer over de opbouw en besteding van de programmakosten voor onze vrijwilligerswerkprogramma’s. 

Vertrekmogelijkheden

Je kunt iedere week starten met ons programma in Thailand. Het is de bedoeling dat je op zaterdag of zondag voor 15.00 uur aankomt op de internationale luchthaven van Bangkok (Suvarnabhumi International Airport). Let op: wanneer je start met een programma wat niet in Singburi plaatsvindt dan is het de bedoeling dat je op zaterdag of zondag voor 12.00 uur aankomt in Bangkok. Na aankomst wordt je door onze partnerorganisatie opgehaald en reis je met de bus verder naar de locatie waar je programma van start gaat.  

Jouw reisschema

Maandag

Na het ontbijt is er een bijeenkomst samen met de rest van de groep. De groep wordt meegenomen voor een korte wandeling in het dorp waar je verblijft (Tha Kham). In de middag wordt er een bezoek gebracht aan Singburi, waar je o.a. informatie ontvangt over hoe je het beste naar Bangkok kan gaan. Daarna ga je naar Chai Saeng waar je benodigdheden voor  de aankomende week zal kunnen kopen, zoals kleding om jezelf te bedekken voor een tempelbezoek. Hierna staat een bezoek aan de tempel ‘Wat Phikun Thong’ op het programma.

Eenmaal terug in het vrijwilligerscentrum, staan er Thaise taallessen op het programma. Je ontvangt verder informatie over o.a. de Thaise cultuur en omgangsvormen. Na het diner is iedereen te gast op het welkomsfeest. Lokale schoolkinderen zullen een optreden verzorgen en zij zullen een traditionele Thaise dans opvoeren. De kinderen verwachten dat je enthousiast mee zult dansen!  

Dinsdag

De ochtend begint met een bezoek aan Wat Muang in Ang Thong, waar het grootste Buddha standbeeld in Thailand en de negende in de wereld te vinden is. Hierna ga je door naar Banbang Sadet Court Doll Centre, waar de wereldberoemde miniatuur poppen te bewonderen zijn en je kan er ook zelf eentje maken!

Na de lunch wordt er een bezoek gebracht aan de oude hoofdstad van Thailand: Ayutthaya. In deze stad zijn nog vele eeuwenoude ruïnes en overblijfselen te vinden uit de tijd van Koning U-Thong (uit het jaar 1350). Deze historische overblijven staan op de UNESCO werelderfgoedlijst. Hier is ook een bezoek gepland aan de Wat Mahathat tempel.

De laatste stop van de dag is een bezoek aan de Wat Yai Chai Mongkol. Loop de Chedi omhoog en maak foto’s van de stad of ga naar de top van de tempel en laat een munt in de emmer vallen voor zegeningen en onderhoud aan de tempel. Hier krijg je ook de kans om de achteroverleunende Buddha te zien. Bij terugkomst in het vrijwilligerscentrum wordt de avond afgesloten met een diner!

Woensdag

De ochtend wordt gestart met een vroege rit naar Wat Phra Non Chaksi waar je monniken ontmoet en mee loopt door het dorp tijdens hun ochtend rituelen.  Na het ontbijt bij de monniken, krijg je de kans om meditatie te leren van een lokale monnik. Daarna staat een wandeling in Vihan op de planning, waar er een grote slapende Buddha te zien is.

’s Middags is het mogelijk om een interessante documentaire te kijken over boeddhisme. Na de lunch is er vrije tijd om bijvoorbeeld naar het zwembad in Singburi te gaan of een relaxende massage in Chai Saeng. ’s Avonds staat er nog een ‘Thai Style BBQ’ op het programma.

Donderdag

In de ochtend staat er een bezoek naar Ban Din Moddaeng in Lopburi gepland, waar er ook geluncht zal worden. Na de lunch, wordt er doorgereden naar Wat Phra Prang Sam Yot park, waar je kunt rondwandelen en alle apen kunt zien.

Eenmaal terug in het vrijwilligerscentrum is er tijd voor wat rust en om wat op te frissen. In de middag zul je de lokale kinderen helpen bij hun huiswerk Engels en wiskunde in het vrijwilligerscentrum. Na het diner staat er nog een bezoek gepland aan de Top Plaza Mall waar je 1 uur vrije tijd hebt.

Vrijdag

De ochtend begint met een bezoek aan Coconut Shell House. Deze lokale winkel maakt sieraden van kokosnoten en is deel van het OTOP programma van Thailand.  Daarna ga je terug naar het vrijwilligerscentrum waar je een traditionele Thaise lunch zult gaan bereiden.

Na de lunch staat er een bezoek gepland aan de Royal Highness Queens Project in Nong Lad. Loop door het project en zie verschillende groente en rijst velden, champignons, visboerderijen en zelfs waterbuffels. Er is alle ruimte voor vragen aan de lokale boeren.

Eenmaal vertrokken uit het Queens project, ga je onderweg naar Khai Bang Rhanan Memorial Park, een van Thailands meest historische plaatsen. Ruim 250 jaar geleden vond hier een slag plaats tussen het Birmese en Siamese volk in Oud Siam. Daarna vertrek je terug naar het vrijwilligerscentrum voor het diner.

In de weekenden ben je vrij en deze kun je invullen door te gaan winkelen in Singburi, lekker te relaxen in het vrijwilligerscentrum of misschien wel door te brengen in Bangkok (op ongeveer 3 uur reistijd van Singburi). De lokale coördinatoren geven je graag tips en adviezen voor het invullen van je vrije weekend.

Verantwoord vrijwilligerswerk

Volunteer correct

In 2017 gaven Niko en Reinier van Stichting Volunteer Correct aanzet tot het oprichten van een branchevereniging. Inmiddels hebben we, samen met 14 andere organisaties, officieel ‘Vereniging Volunteer Correct’ (VVC) opgezet: de eerste landelijke branchevereniging voor eerlijk, duurzaam en verantwoord internationaal vrijwilligerswerk. Om duurzame en verantwoorde praktijken te waarborgen, zijn er kwaliteitsrichtlijnen opgesteld. Hier dient iedere aan VVC deelnemende organisatie aan te voldoen. Met gepaste trots kunnen we zeggen dat wij aan deze richtlijnen voldoen en aanbieder zijn van verantwoord vrijwilligerswerk!

volunteer-correct

Extra's

Reisverzekering

Natuurlijk sta je te springen om aan je vrijwilligerswerk avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Zo biedt Tasman Verzekeringen onder andere een verzekering specifiek voor het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies.

Annuleringsgarantie

Wanneer je op reis gaat naar het buitenland, boek je deze vaak al enige tijd van tevoren. Tenslotte heb je even nodig om je goed voor te bereiden, je ticket te boeken enz. Helaas kan het zo zijn, dat er in de tussentijd een kink in de kabel komt, waardoor je niet meer op reis kunt. Met een annuleringsgarantie zorg je ervoor dat veel van deze onvoorziene omstandigheden verzekerd zijn en dat je de kosten die annulering met zich meebrengt, terugbetaald krijgt.

Zo boek jij jouw Vrijwilligerswerk programma

 1. Meld je aan

  Boek het project of land van je voorkeur
 2. Intake & advies

  We begeleiden en adviseren je over alle (combinatie) mogelijkheden
 3. Training & voorbereiding

  Je wordt goed voorbereid en begeleid op jouw programma

Deel deze pagina

chat met ons!
Arrow