Infodagen Gratis magazine
Travel Active 21 september 2017

De modestad van Europa: Milaan. Vol met kunst, theaters en designer merken. Het is een dure stad om te bezoeken en daarom hebben wij 8 dingen in Milaan voor minder dan €15,- op een rijtje gezet. Zo bespaar jij kosten in deze prachtige stad! 

1. Duomo Santa Maria Nascente

De dom van Milaan is een plek die je zeker niet mag overslaan tijdens je verblijf in Milaan. De bouw van de kathedraal heeft maar liefst 4 eeuwen geduurd, maar zo gek vinden wij dat niet als je kijkt naar de vele details en enorme afmetingen.

Je kunt de kathedraal van binnen bekijken en wij raden je aan om een bezoekje te brengen aan het dak van de kathedraal. Voor 8 euro (met de trap) of 13 euro (met de lift) ga je naar boven en geniet je van het prachtige uitzicht over Milaan.

blog-8-dingen-die-je-milaan-kunt-doen-voor-minder-dan-€15

2. La Galleria d’Arte Moderna

Tegenover de tuinen van Indro Montanelli, is de moderne galerij La Galleria d’Arte Moderna te vinden. Schilderijen van onder andere Vincent van Goch en Francesco Hayez zijn hier te vinden. Wil je dit graag bezoeken? Dat kan: gratis en voor niets! Elke dag vanaf 16.30 uur (en op dinsdag na 14.00 uur) kun je hier gratis naar binnen.  

3. Aperitivo

Happy Hour in Milaan! Bestel tussen 18.00 uur en 21.00 uur een drankje in een bar. Schrik niet van de prijs, deze is vaak tussen de 8 en 10 euro, ongeacht wat je besteld. Dat is helemaal niet erg, er wordt namelijk een buffet vol met kleine hapjes, pizza’s en pasta’s bij geserveerd. Je hoeft alleen voor je drankje(s) te betalen.

4. Openbaar vervoer

Openbaar vervoer is spotgoedkoop in Milaan. Met een ritje per tram, bus of metro ben je maar €1,50 kwijt. Ga je de hele dag op pad? Een dagkaart kost €4,50 en een 48 uurs kaart slechts €8,25.

Wil je nog meer besparen kun je er natuurlijk altijd nog voor kiezen om te lopen. De meest bekende bezienswaardigheden in Milaan liggen niet ver van elkaar af.

5. Regel je eigen sightseeing tour

Je kunt een dure city tour doen via een organisatie, maar je kunt natuurlijk ook je eigen sightseeing regelen. Oranje trammetjes rijden overal rond in Milaan. Het lijkt op een toeristische attractie, maar het dient echt als openbaar vervoer. Voor €1,50 heb je een ticket dat 90 minuten geldig is, en kun je naar de plekken toe reizen die jij graag wilt bezoeken.blog-8-dingen-die-je-milaan-kunt-doen-voor-minder-dan-€15-

6. Castello Sforzesco

Midden in Milaan ligt een imposant kasteel, het Castello Sforzesco. Je mag het kasteel gratis bezoeken. Je zult mooie torentjes, grachten en ophaalbruggen zien. In het kasteel zit een museum waar onvoltooid werk van Michelangelo te vinden is. Wil je naar het museum dan moet je wel betalen. De entree bedraagt €3,-.

7. Lido di Milano

Voor €5,- doordeweeks en €5,50 in het weekend kan je een duik nemen in Milaans grootste openbare zwembad, Lido di Milano. Er zijn hier glijbanen, zonnebedden, tennisvelden, beachvolleybal velden en zelfs een sportschool aanwezig.

8. Ijs in Milaan

Vergeet zeker niet tijdens je verblijf om een ijsje proberen. Italiaans ijs is het beste hoor je vaak zeggen. Voor een paar euro heb je al een ijsje in jouw favoriete smaak. Buon appetito!blog-8-dingen-die-je-milaan-kunt-doen-voor-minder-dan-€15-

 

Wil je meer lezen? Bekijk dan onze blogpagina. Neem ook een kijkje bij de programma's van Travel Active.

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's