Infodagen Gratis magazine
Travel Active Ski en Snow 03 augustus 2018

Het is hartje zomer in Nederland en toch zijn wij op kantoor al volop bezig met het winterseizoen! Wat is er nou leuker dan de hele winter op de pistes staan? Kies ervoor om ski- of snowboardleraar te worden in Oostenrijk en beleef de winter van je leven! In deze blog geven wij jou onze 5 favoriete skigebieden. Deze skigebieden zijn door het Travel Active team bezocht en wij delen de favorieten graag met jou!

blog-top-5-skigebieden-oostenrijk

1. Flachau

De absolute topper van ons rijtje is Flachau. Flachau is een dorp dat hoort bij skigebied Salzburger Sportwelt. Waarom adviseren we om dit skigebied als voorkeur aan te geven? Flachau is een wat groter skigebied, een levendig dorp met veel Aprés ski mogelijkheden. Daarnaast heeft het dorp heeft een hele fijne piste met moderne faciliteiten: denk aan een verwarmde indoorlift. Flachau heeft een groot aantal skischolen en er werken in het seizoen dus ook altijd een groot aantal (internationale en lokale) skileraren. Je zult je er dus niet gaan vervelen!

blog-top-5-skigebieden-oostenrijk

2. Altenmarkt

Altenmarkt ligt op een hoogte van 865 meter en behoort net als Flachau tot het skigebied Salzburger Sportwelt. Waarom wij vinden dat je voorkeur moet geven aan Altenmarkt? Altenmarkt is een groot dorp maar een wat meer kleinschalig skigebied. We werken hier al heel wat jaren succesvol samen met een hele fijne skischool. Deze skischool ontvangt jaarlijks een groot aantal Travel Active ski- en snowboard leraren. De eigenaar van de skischool zorgt goed voor het personeel en gaat op een zeer persoonlijke manier met zijn personeel om.

blog-top-5-skigebieden-oostenrijk

3. Zell am See – Kaprun 

Wil jij 100% sneeuwzekerheid? Dan is het skigebied van Zell am See – Kaprun de perfecte locatie voor jou! De Kitzsteinhorn gletsjer, oftewel het 'dak' van Kaprun en Zell am See heeft het hele seizoen volop sneeuw en is daarom een ideaal gebied als je zeker wil zijn van voldoende werk. Het wintersportseizoen in Zell am See – Kaprun begint al in de herfst en loopt door tot in de vroege zomer. Het gebied bevat zo’n 138 km piste en is een plek waar zowel beginners als gevorderden skiërs zich thuis voelen.

blog-top-5-skigebieden-oostenrijk

4. Wagrain

Wagrain is een supergezellig en levendig dorp dat tussen Flachau en Sankt Johann im Pongau in ligt. Waarom Wagrain een goede locatie is om ski- of snowboard les te geven? Wagrain heeft in vergelijking met een gemiddeld Oostenrijks ski dorp net even wat meer te bieden. Het dorp is levendig, er zijn aardig wat winkels en er zijn voldoende Aprés-Ski mogelijkheden. Zeker in de pieken van het seizoen is Wagrain een bruisend ski dorp met een redelijk aantal skischolen. Wat de liften betreft staat Wagrain in verbinding met Flachau en Alpenmarkt. 

blog-top-5-skigebieden-oostenrijk

5. Filzmoos 

Last but not least: Filzmoos! Ben jij op zoek naar een gezellig, klein en authentiek dorp? Kies dan voor Filzmoos! Filzmoos is een dorpje dat ligt in het skigebied Salzburger Sportwelt en in vergelijking met andere ski dorpen geeft Filzmoos echt een echt lokaal gevoel. De Oostenrijkers zelf skiën er bijvoorbeeld ook graag. Filzmoos is geschikt voor de ski- snowboardleraren die op zoek zijn naar een wat meer kleinschalig skigebied. Het dorp ligt in een prachtige vallei en heeft veel oude lokale huizen die op een prachtige manier gerenoveerd zijn. Zoek je de ervaring in zijn totaliteit en niet zozeer een groot, hip skigebied, kies dan Filzmoos!

Lijkt het jou leuk om ski- of snowboardleraar te worden in Oostenrijk maar heb je specifieke vragen over het programma? Meld je dan vrijblijvend aan voor een Ski & Snow persoonlijke afsprakendag. Of kom naar de speciale ski- en snow infoavond op 18 september, hier zijn ook oud leraren en skischolen uit Oostenrijk aanwezig!

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's