De High School Throwback van: Maxime!

Maxime
High School
17 juli 2019

Elke maand vragen we één van onze oud High School studenten terug te blikken op zijn of haar tijd in het buitenland. Deze keer is Maxime aan de beurt. Ze ging een jaar lang naar een High School in Amerika en vertelt hier maar al te graag over. Ze heeft er ontzettend veel geleerd en is nu een echte wereldburger inclusief verbeterde social skills! 

Naam: Maxime
Leeftijd: 20
Ging naar High School in: 
Amerika (Omaha, Nebraska)
Waarom gekozen voor deze bestemming:
Ik heb gekozen voor Amerika omdat ik altijd al gefascineerd was door dit land. Door de tv-programma’s op Disney Channel en de High School Musical films was ik al snel verkocht. Hoe leuk zou het zijn om écht met gele schoolbussen naar school te gaan en op school te zitten met cheerleaders en football players? Ik wilde ook graag mijn Engels verbeteren, dus ik wilde graag naar een land waar ze Engels spreken.

De High School Throwback van Maxime 1

Wat heeft het je opgeleverd?

Wat ik allemaal heb geleerd dat jaar is veel te veel om op te noemen. Ik ben van gastgezin gewisseld, dit was erg moeilijk maar het heeft me veel sterker en zelfstandiger gemaakt. Ik ben ook veel opener en socialer geworden en vind het heel makkelijk om mensen aan te spreken. Ik heb meer begrip gekregen voor mensen met andere culturen, talen en religies. Verder spreek ik nu vloeiend Engels met een leuk Amerikaans accentje!

Maxime over school

Ik heb geprobeerd om zoveel mogelijk schoolvakken te volgen die we niet in Nederland hebben. Zo had ik vakken als Child Development, Psychology, Forensics en Business Law. Deze vakken vond ik heel erg leuk, omdat dit iets was wat ik nog nooit eerder had geleerd.

De belangrijkste sport van Amerika is ongetwijfeld het American Football. Vooral in de staat Nebraska werd er elk weekend trouw Football gekeken op tv. Ook op mijn high school werden de football games goed bezocht op de vrijdagavonden.

De High School Throwback van Maxime 2

Maxime over vrije tijd

Ik deed heel veel leuke dingen met mijn gastgezin in mijn vrije tijd. Ik zat in een showchoir groep op school en wij oefenden onder schooltijd. Na school had ik geen extra sporten of clubs, dus ik had elke dag na school vrije tijd. Ik ging dan shoppen, koffie halen of gewoon ‘chillen’ met vrienden. Ik heb úren lang in de Walmart en Target rondgelopen. Ook hielp ik wel eens met klusjes thuis. Ik maakte vrij makkelijk vrienden. Bij het showchoir verwelkomde iedereen me met open armen. Ik heb mijn beste vrienden dan ook aan showchoir te danken.

Er zijn heel veel bijzondere momenten die ik heb meegemaakt in mijn jaar. Ik heb het geluk gehad dat ik heel veel mocht reizen. Mijn showchoir groep had wedstrijden door het hele land, met die groep ben ik in Chicago en Nashville geweest. Mijn eerste gastgezin hield ook van reizen en ik ben met hen in San Fransisco, Las Vegas en de Grand Canyon geweest.

De High School Throwback van Maxime 3

Maxime over missen

Natuurlijk heb ik mijn familie en vrienden gemist, maar ik miste ook de vrijheid die ik had. Ik vond het soms best lastig dat ik niet gewoon de fiets kon pakken en ergens naartoe kon gaan zonder dat ik moest vragen of iemand me kon brengen. Uiteindelijk wen je er aan, maar toen ik terug was in Nederland snapte ik weer hoe fijn het is om lekker te kunnen fietsen om je vrienden te zien, haha!

Nu ik weer in Nederland ben mis ik mijn Amerikaanse vrienden en gastfamilie het meest. Het is af en toe zó onwerkelijk om te bedenken dat mensen die ik eigenlijk helemaal niet kende, nu een van de belangrijkste mensen van mijn leven zijn. Ik heb nog steeds dagelijks contact met mijn vrienden, en met mijn gastouders e-mail ik een paar keer per maand. Ik ben sinds mijn uitwisseling al 2x terug geweest en het leek alsof er niks was veranderd.

Maxime over verschillen

Wat mij het eerste opviel vond ik wel dat Amerikanen heel weinig weten van de rest van de wereld. In Nederland leer je relatief veel over andere landen en leer je verschillende talen, terwijl ze in Amerika geen idee hebben waar Nederland ligt. Verder vind ik het ook heel opvallend dat Amerikanen vaak om dingen heen draaien, terwijl wij veel meer nuchter zijn en zeggen makkelijker waar het op staat. Ook hebben ze overal drive-thru’s. Fastfoodketens, koffietentjes, maar ook bibliotheken, pinautomaten en apotheken. Dat was even wennen in het begin, maar eigenlijk is het veel makkelijker!

Maxime over adviezen

Het beste advies dat ik heb gekregen voordat ik ging was dat ik overal ‘ja’ op moest zeggen. Er zijn zoveel leuke dingen die je kunt doen en je moet gewoon open staan voor alle nieuwe kansen.

Mijn beste advies voor toekomstige studenten is om open te staan voor alles. Leer de cultuur en taal van je gastland en leer heel veel nieuwe mensen te kennen. Heb geen bepaalde verwachtgingen, zo kan ook niks tegenvallen. Oh, en GENIET!

Wil je net als Maxime naar een High School in Amerika, of ga je liever naar een andere bestemming zoals bijvoorbeeld Zuid-AfrikaCanada of Australië? Travel Active helpt je graag in al jouw plannen voor een High School avontuur. Bekijk alle High School mogelijkheden of kom naar een van de geplande infodagen en laat al je vragen persoonlijk beantwoorden!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.