Onderwijsproject | Goa

Vrijwilligerswerk | Educatief

Bied ondersteuning op een onderwijsproject in Goa

 • India
 • vanaf 3 weken
 • vanaf 18 jaar

Vanaf 1 juli gaat India weer open!

Zet je in op dit waardevolle onderwijsproject. De school biedt onderwijs aan kinderen uit arme (migranten)families in de leeftijd van 3 tot 16 jaar. Onderwijs dat hard nodig is voor deze kinderen aangezien het aantal migranten nog altijd groeiende is en kinderen vaak voor langere periodes niet naar school zijn gegaan. Veel van deze migranten komen uit regio's in Noord-India en reizen door India in de hoop betaald werk te kunnen vinden. Families wonen veelal in tentenkampen in buitenwijken van steden waar ze soms wel een jaar verblijven. Vinden ouders geen betaald werk, dan reizen ze weer verder naar andere steden. Hoe langer de migranten aan het reizen zijn, hoe langer de periodes dat hun kinderen geen onderwijs krijgen.

Dit project richt zich op kinderen van deze migranten en biedt hen een stabiele en veilige leeromgeving. De school bevindt zich in het dorp waar de migrantenfamilies verblijven, op loopafstand voor de meeste kinderen. Vrijwilligers kunnen zich bezighouden met het geven van lessen, geven van voorlichting over bijvoorbeeld persoonlijke hygiëne of het organiseren van educatieve workshops. Een waardevol project dat kinderen van migranten de kans geeft zichzelf te ontwikkelen.

Jouw programma in het kort

Organiseer lessen en workshops voor kinderen van arme migrantenfamilies uit de sloppenwijken van Goa.

 • Organiseer educatieve en creatieve workshops
 • Geef les op een kleuterschool
 • Laat kinderen kennis maken met persoonlijke hygiëne
 • Lever een bijdrage aan het ontwikkelen van vaardigheden bij kinderen
onderwijs project Goa

Wat kun jij doen als vrijwilliger?

Afhankelijk van je eigen kennis en vaardigheden kun je betrokken zijn bij het geven van basiseducatie aan kinderen in de leeftijd van 3 tot 16 jaar, het geven van Engels lessen en het organiseren van workshops rondom gezondheid, persoonlijke hygiëne of voeding. Verder ga je ook bezig met het doen van educatieve spellen, het lesgeven in vormen, kleuren en dieren. Als laatste organiseer je ook sportlessen en voetbaltrainingen.

De 'community school' is een multifunctionele plek die gebruikt wordt als kleuterschool, basisschool, sportlessen, vakantieopvang, voorlichtingsworkshops etc. Je werkt van maandag t/m vrijdag op het project. In de ochtenden (van ongeveer 09.00 uur tot 12.00 uur) kun je helpen op de kleuterschool voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar. In de middagen (van ongeveer 14.00 uur tot 17.00 uur) help je mee bij het organiseren van lessen voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 16 jaar.

Vrijwilligerswerk events

Heb je behoefte aan contact met een oud-deelnemer of het Vrijwilligerswerk Team? Bekijk hier de (online) presentaties en persoonlijke afspraakmomenten en stel je vragen!

Reisdetails

Ben jij geschikt als vrijwilliger?

Zo kan jij werken bij de onderwijsprojecten in Goa:

 • Je bent minimaal 18 jaar oud
 • Je vindt het leuk om met kinderen te werken*
 • Ervaring in het onderwijs is een pré, maar geen vereiste
 • Je bent creatief, gestructureerd en een teamplayer
 • Je hebt een goede kennis van de Engelse taal
 • Je vraagt een Verklaring Omtrent Gedrag aan
 • Je houdt van een uitdaging en je zoekt graag naar creatieve oplossingen
 • Je neemt deel aan onze voorbereidingsworkshop

* Wanneer jij op een project met kinderen wilt gaan werken, zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Lees hier meer over onze visie & missie en over vrijwilligerswerk met kinderen.

Wat zijn de programmakosten?

Programmakosten

Cultuurweek + 3 weken onderwijsproject Goa: € 1235,-

Cultuurweek + 4 weken onderwijsproject Goa: € 1445,-

Je kunt je programma in India zelf samenstellen.

Wil je meer informatie over jouw mogelijkheden? Neem dan contact op met het Vrijwilligerswerk Team.

Inclusief vrijwilligerswerk in India

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van het Vrijwilligerswerkteam
 • Handboek India; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Vliegticket offerte – vraag deze na boeking vrijblijvend aan
 • Deelname aan onze voorbereidingsworkshop

Na vertrek

 • Airport pick-up en transfer naar accommodatie
 • Accommodatie en maaltijden tijdens de gehele reis
 • Transport van en naar project
 • Begeleiding van partnerorganisatie
 • Noodnummer - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Certificaat als bewijs van deelname (op aanvraag)

Exclusief Vrijwilligerswerk in India

 • Administratiekosten: € 100,-
 • Vliegticket naar India
 • Annuleringsgarantie - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active
 • Werk- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor vrijwilligerswerk
 • Visumkosten
 • Kosten voor aanvraag Verklaring Omtrent Gedrag (deze is noodzakelijk om te kunnen deelnemen): +/- € 40,-.
 • Vaccinaties - Informeer bij Travel Doctor welke vaccinaties je nodig hebt

Hoe worden de programmakosten besteed?

Travel Active vindt het belangrijk om helder en transparant te zijn over de besteding van de programmakosten. Lees meer over de opbouw en besteding van de programmakosten voor onze vrijwilligerswerkprogramma’s.

Accommodatie & maaltijden

Tijdens je programma in India verblijf je in het vrijwilligershuis in Goa, op basis van gedeelde kamers. Het vrijwilligershuis is eenvoudig en voorzien van een aantal slaapkamers, badkamers, woonkamer, keuken etc. Gedurende je verblijf in India zijn de maaltijden inbegrepen. Je ontvangt 3 typisch Indiase maaltijden per dag. In het weekend zijn 2 maaltijden inbegrepen.

Vertrekmogelijkheden

Je kunt wekelijks starten met je programma in India. Het is de bedoeling dat je op zondag aankomt op de internationale luchthaven van Goa (Dabolim International Airport). Na aankomst op de luchthaven word je opgehaald en naar je accommodatie gebracht.

Wil jij meer informatie over de vertrekmogelijkheden? Neem dan contact op met het Vrijwilligerswerk team.

Voorbereidingen

Travel Active besteedt veel aandacht aan de voorbereidingen op jouw reis. Een goede voorbereiding is immers een voorwaarde voor het succesvol laten verlopen van jouw verblijf in het buitenland. We lichten alle stappen in de voorbereiding even kort toe:

 • Na je aanmelding ontvang je van ons de verdere inschrijfformulieren waar je meer informatie geeft over jouw motivatie, werkervaring (CV), voorkeuren, lengte van je verblijf, startdatum, etc.
 • Wanneer jij de ingevulde formulieren hebt teruggestuurd, nemen wij contact op onze partnerorganisatie om alles voor je te bevestigen en zetten wij en onze partnerorganisatie alle voorbereidingen in gang.
 • Zodra alles bevestigd is, ontvang jij van ons uitgebreide informatie. Zo krijg je een informatiehandboek, onderteken je onze gedragscode en krijg je een uitnodiging om deel te nemen aan onze voorbereidingsworkshop. Nu kun jij ook je vlucht boeken, hier helpen wij je graag bij!
 • Ondertussen kun jij verder met alle andere voorbereidingen op je reis, denk hierbij aan: vaccinaties, aanvragen van een visum (indien nodig) en regelen van je reisverzekering. Het Travel Active team staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden.
 • Ongeveer 3 weken voor je vertrek ontvang je van ons alle laatste reisdetails. Alles is voor je geregeld en onze partnerorganisatie verwelkomt jou graag. Je avontuur kan beginnen!

Verantwoord vrijwilligerswerk

In 2017 gaven Niko en Reinier van Stichting Volunteer Correct aanzet tot het oprichten van een branchevereniging. Inmiddels hebben we, samen met 14 andere organisaties, officieel ‘Vereniging Volunteer Correct’ (VVC) opgezet: de eerste landelijke branchevereniging voor eerlijk, duurzaam en verantwoord internationaal vrijwilligerswerk. Om duurzame en verantwoorde praktijken te waarborgen, zijn er kwaliteitsrichtlijnen opgesteld. Hier dient iedere aan VVC deelnemende organisatie aan te voldoen. Met gepaste trots kunnen we zeggen dat wij aan deze richtlijnen voldoen en aanbieder zijn van verantwoord vrijwilligerswerk!

Extra’s

Natuurlijk sta je te springen om aan je vrijwilligerswerk avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Zo biedt Tasman Verzekeringen onder andere een verzekering specifiek voor het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies.

Wanneer je op reis gaat naar het buitenland, boek je deze vaak al enige tijd van tevoren. Tenslotte heb je even nodig om je goed voor te bereiden, je ticket te boeken, enzovoort. Helaas kan het zo zijn, dat er in de tussentijd een kink in de kabel komt, waardoor je niet meer op reis kunt. Met een annuleringsgarantie zorg je ervoor dat veel van deze onvoorziene omstandigheden verzekerd zijn en dat je de kosten die annulering met zich meebrengt, terugbetaald krijgt.

Zo start jij jouw Vrijwilligerswerk programma

 
1

Meld je aan

Boek het project of land van je voorkeur

2

Intake & Interview

We begeleiden en adviseren je over alle (combinatie) mogelijkheden

3

Plaatsing & voorbereiding

Je wordt goed voorbereid en begeleid op jouw programma

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.