Everest Base Camp Trek

Vrijwilligerswerk | Avontuurlijk

4-weeks Everest Base Camp programma

 • Nepal
 • 4 weken
 • Vanaf 17 jaar

Voor velen zal het een droom zijn om ooit voet te kunnen zetten op de machtige Mount Everest, met 8850 meter de hoogste berg van de wereld.  De Everest Base Camp trek is een avontuurlijke trektocht door het Himalaya gebergte. Met deze 12-daagse trekking klim je in zo'n 7 dagen naar het basiskamp van de Mount Everest, gelegen op zo’n 5300 meter.

Een trekking naar Everest  Base Camp brengt je naar het hooggelegen Solu Khumbu district wat de thuisbasis is voor de bekende en inheemse Sherpa’s, die veelal als berggidsen en dragers dienst doen voor bergbeklimmers. Dit is ook het gebied waar Yak’s voorkomen en waar de mysterieuze Yeti zou leven.

Deze trek is onderdeel van een 4-weeks programma waarbij de eerste week bestaat uit een leerzame cultuurweek waarin je uitgebreid kennismaakt met Nepal. In week 4 heb je de mogelijkheid om een week vrijwilligerswerk te gaan doen op een gemeenschapsproject in of rondom Kathmandu.

Jouw programma in het kort

Een avontuurlijk 4-weeks programma met als absoluut hoogtepunt: een 12 daagse trektocht naar het basiskamp van de hoogste berg ter wereld: de machtige Mount Everest!

 • Start met een cultuurweek
 • 12-daagse beklimming & afdeling
 • Eindig met een week vrijwilligerswerk
 • Uniek 4-weeks programma
 • Alleen voor de echte avonturiers

Cultuur, avontuur & vrijwilligerswerk

Dit 'action packed' programma laat je op een unieke manier kennismaken met de Nepalese cultuur. Je start je programma met een interessante cultuurweek in Kathmandu. Een week waarin je op een leuke, actieve manier kennismaakt met Nepal. Er vinden cultuur-, taal- en kooklessen plaats. Je ontdekt de highlights van Kathmandu en leert meer over normen & waarden, do's & dont's in de Nepalese cultuur. Een fijn en leerzaam begin van je verblijf in Kathmandu! 

Op naar het echte avontuur: week 2 en 3 van ons programma bestaat uit een 12 daagse beklimming naar en afdaling vanaf het basiskamp van de hoogste berg ter wereld: de Mount Everest! Een tocht onder volledige begeleiding van ervaren gidsen. De klim naar het basiskamp neemt ongeveer 7 dagen in beslag. Over de afdeling doe je ongeveer 5 dagen. Je loopt gemiddeld zo'n 4 tot 6 uur per dag. Een pittige tocht maar wat een fantastische gevoel geeft het wanneer je het basiskamp na 7 dagen bereikt!

In week 4 keer je terug naar Kathmandu om je hier in te zetten op een van de community project in en rondom Kathmandu. Onze partnerorganistie is actief bezig om de leefomstandigheden en faciliteiten in de dorpen rondom Kathmandu te verbeteren. Als vrijwilliger kun je meehelpen bij de bouw/renovatie van scholen, huizen en andere gemeenschapsvoorzieningen in dorpen. Het vrijwilligerswerk wordt begeleid door ervaren coördinatoren. Je werkt van maandag t/m vrijdag op het project. Zaterdag is de laatste dag van je programma.

Reisdetails

Wat zijn de programmakosten?

Programmakosten

Er zijn meerdere programma samenstellingen mogelijk. Wil je hierover graag meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact op met het Vrijwilligerswerk Team.

Inclusief vrijwilligerswerk in Nepal

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van het Vrijwilligerswerk team
 • Handboek Nepal; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Gratis vliegticket offerte – vluchtmogelijkheden op een rijtje

Na vertrek

 • Airport pick-up en transfer naar accommodatie
 • Accommodatie en maaltijden tijdens gehele reis
 • 12-daagse Everest Base Camp toch onder begeleiding van ervaren gidsen
 • Begeleiding van partnerorganisatie in Nepal
 • Noodnummer - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Certificaat als bewijs van deelname (op aanvraag)

Exclusief Vrijwilligerswerk in Nepal

 • Administratiekosten: € 100,-
 • Vliegticket naar Nepal
 • Vervoer tussen de verschillende project locaties
 • Retourticket Kathmandu – Lukla (Lukla is de start van de Everest Base Camp trek)
 • Annuleringsgarantie - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active
 • Werk- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor vrijwilligerswerk
 • Visumkosten
 • Kosten voor aanvraag Verklaring Omtrent Gedrag (deze is noodzakelijk om te kunnen deelnemen): +/- € 40,-.
 • Vaccinaties - Informeer bij Travel Doctor welke vaccinaties je nodig hebt
 • Let op: Prijs is exclusief retourticket Kathmandu – Lukla (Lukla is de start van de Everest Base Camp trek)

Hoe worden de programmakosten besteed?

Travel Active vindt het belangrijk om helder en transparant te zijn over de besteding van de programmakosten. Lees meer over de opbouw en besteding van de programmakosten voor onze vrijwilligerswerkprogramma’s.

Vertrekmogelijkheden

Dit programma start iedere eerste maandag van de maand. Het is de bedoeling dat je op zondag tussen 06.00 uur en 00.00 uur aankomt op de internationale luchthaven van Kathmandu (Tribhuvan International Airport). Na aankomst word je opgehaald door onze partnerorganisatie en naar je accommodatie gebracht.

Everest Base Camp Trek gaat niet door op lokale feestdagen. Dit is op:

 • 15 en 30 januari
 • 21 februari
 • 9, 10 en 24 maart

Wil jij meer informatie over de vertrekmogelijkheden? Neem dan contact op met het Vrijwilligerswerk team.

Schema

Onderstaand het schema van de 2-weekse Everest Base Camp Trek (onder voorbehoud van wijzigingen):

Dag 1: Vlucht vanuit Kathmandu naar Lukla en trek naar Phakding (vlucht voor eigen rekening). Deze spectaculaire vlucht brengt je naar Lukla village, het startpunt van de trekking gelegen op zo’n 2850 meter.

Dag 2: Een 6 – 7 uur durende trek van Phakding naar Namche Bazaar (3440m). Een tocht richting Dudh Kosi river en Jorsale waar je het Sagarmatha National park binnenkomt. Vanuit hier is het een korte wandeling naar het punt waar 2 rivieren samenkomen: de Imja Drangpa en de Nangpo Tsangpo. Hierna volgt er een steile beklimming van zo’n 2 uur naar Namche Bazaar, de belangrijkste stad in de Khumbu regio. Namche is een welvarende Sherpa stad en een belangrijk handelscentrum met een wekelijkse markt op zaterdag.

Dag 3: een rustdag en overnachting in Namche Bazaar. Namche Bazaar ligt verscholen tussen 2 bergruggen en de reusachtige toppen van de Khumba. Namche, ook wel het ‘trekkers Mekka van Nepal’ genoemd en heeft een overvloed aan souvenirwinkels en lodges. Het is een ideale plek om een vrije dag door te brengen en te wennen aan de hoogte (3450 m) voordat je verder gaat richting Gokyo. Om wat te acclimatiseren en aan de hoogte te wennen kun je een wandeling maken naar het Everest hotel waar je de zonsondergang kunt zien en zicht hebt op Ama Dablam, Nuptse, Lhotse en Everest.

Dag 4: een 6 uur durende trek van Namche Bazaar naar Tyangboche (3860 m). Op deze route zul je voor het eerst echt goed zicht hebben op de bergtoppen in de Khumba regio, zoals de Mount Everest, Lhotse, Nuptse en de Ama Dablam. Gedurende de tocht komt je door kleine dorpjes en theehuisjes. Er is een steile afdaling naar een brug over de rivier in Phunki Tenga. Dit dorp is een perfecte lunch spot en hier kun je even bijkomen voordat je start met een steile beklimming richting Tengboche. Dit is een pittige en vermoeiende tocht over een zigzag pad maar tijdens de route is er genoeg afleiding te vinden en kun je genieten van rododendron struiken, prachtige vogels en de mooiste uitzichten. Tengboche is beroemd om zijn legendarisch klooster, het grootste klooster in de omgeving. Je zult overnachten in een guesthouse in de buurt van het klooster met daarbij uitzicht op de Mount Everest, Lhotse en de Ama Dablam!

Dag 5: een 6 uur durende Tyangboche trek naar Pheruche (4252 m). Na het ontbijt vertrek je richting Pheruche. Een tocht met op de achtergrond de majestueuze Amadablam. Gedurende de toch kom je door een klein Sherpa drop, genaamd Pangbuche. Je overnacht in Pheruche.

Dag 6: een 6 uur durende trek van Pheruche naar Labuche. De tocht wordt vervolgd door de brede vallei onder de indrukwekkende toppen van de Cholatse en Tawache. Vervolgens klim je wat steiler richting de voet van de Khumba gletsjer. Aan de top van deze beklimming kom je veel steenhopen tegen als gedenkplaats voor de vele Sherpa’s die tijdens de beklimming van de Mount Everest gestorven zijn. Het pad langs de gletsjer wordt vervolgd totdat je bij een aantal huisjes in Labuche uitkomt. Hier breng je de nacht door.

Dag 7: een 2,5 uur durende trek van Labuche naar Gorakpshep (5184 m) en Kalapattar (5500 m) om vervolgens weer terug te keren naar Labuche.

Dag 8: een 6 uur durende trek van Labuche naar Dingboche. Vandaag wandel je bijna de hele dag bergafwaarts, terug richting Duglha en Pheriche. Hier heeft de ‘Himalayan Rescue Association’ zijn eerste hulp post. Een interessante plek om te bezoeken!

Dag 9:  een 4 uur durende trek van Dingboche naar Tyangboche (3860 m). De toch wordt vervolgd langs de rivier om vervolgens weer omhoog te klimmen richting Tengboche.

Dag 10: een 5 uur durende trek van Tyangboche naar Namche Bazaar. Vanuit Tengboche gaat de afdaling verder naar de brug over de Dudh Kosi in Phunki. Vervolgens klim je weer wat hogerop in de bergen naar Namche.

Dag 11: een 7 uur durende trek van Namche Bazaar naar Lukla (2840 m). Vanuit Namche Bazaar gaat het pad stijl bergafwaarts naar het dorp Jorsale. Onderweg doorkruis je de dorpen Phakding en Choplung. Hierna bereik je Chaunrikharka en het pad waar je uitkomt bij de landingsbaan in Lukla.

Dag 12: vlucht vanuit Lukla terug naar Kathmandu. De vlucht vertrekt vroeg in de ochtend.

Verantwoord vrijwilligerswerk

In 2017 gaven Niko en Reinier van Stichting Volunteer Correct aanzet tot het oprichten van een branchevereniging. Inmiddels hebben we, samen met 14 andere organisaties, officieel ‘Vereniging Volunteer Correct’ (VVC) opgezet: de eerste landelijke branchevereniging voor eerlijk, duurzaam en verantwoord internationaal vrijwilligerswerk. Om duurzame en verantwoorde praktijken te waarborgen, zijn er kwaliteitsrichtlijnen opgesteld. Hier dient iedere aan VVC deelnemende organisatie aan te voldoen. Met gepaste trots kunnen we zeggen dat wij aan deze richtlijnen voldoen en aanbieder zijn van verantwoord vrijwilligerswerk!

Extra’s

Natuurlijk sta je te springen om aan je vrijwilligerswerk avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Zo biedt Tasman Verzekeringen onder andere een verzekering specifiek voor het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies.

Wanneer je op reis gaat naar het buitenland, boek je deze vaak al enige tijd van tevoren. Tenslotte heb je even nodig om je goed voor te bereiden, je ticket te boeken, enzovoort. Helaas kan het zo zijn, dat er in de tussentijd een kink in de kabel komt, waardoor je niet meer op reis kunt. Met een annuleringsgarantie zorg je ervoor dat veel van deze onvoorziene omstandigheden verzekerd zijn en dat je de kosten die annulering met zich meebrengt, terugbetaald krijgt.

Zo start jij jouw Vrijwilligerswerk programma

 
1

Meld je aan

Boek het project of land van je voorkeur

2

Intake & Interview

We begeleiden en adviseren je over alle (combinatie) mogelijkheden

3

Plaatsing & voorbereiding

Je wordt goed voorbereid en begeleid op jouw programma

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.