Infodagen Gratis magazine

I’m dreaming of a…droomreis?

De kerstvakantie: dé periode om je (vrijwilligers)hart te laten spreken. Dus voor degenen die dit jaar wat anders willen dan aanschuiven voor een uitgebreid kerstdiner maar bijvoorbeeld een feestmaal willen bereiden voor mensen die het minder hebben dan jou: voor deze mensen heeft Travel Active Vrijwilligerswerk een mooie selectie gemaakt van interessante 2-weekse vrijwilligerswerkreizen die mogelijk zijn in de kerstvakantie.

Mogelijkheden in Azië

Voor mooie 2-weekse vrijwilligerswerkreizen zit je in Azië goed. We bieden vele mogelijkheden aan reis- en vrijwilligerswerkopties. We selecteren er een aantal voor je:

Maaltijdservice project in Ho Chi Minh, Vietnam

Een feestelijk kerstmaal bereiden voor arme inwoners van Ho Chi Minh in Vietnam? Het is mogelijk wanneer je je gaat inzetten op het Food Shop project. Dit project biedt een maaltijdservice waar mensen die heel weinig te besteden hebben voor ongeveer 10 cent een gezonde, gevarieerde lunch kunnen kopen. Het project biedt hulp in de vorm van het aanbieden van goedkope maaltijden aan zo’n 500 mensen. De extra hulp van vrijwilligers is van harte welkom! Lees alle informatie over dit project

Avontuurlijke reis Thailand

In Thailand bieden we vele mogelijkheden om zelf (!) een uniek 2-weeks programma samen te stellen. Door een keuze te maken uit de vele beschikbare programmaopties kun je zelf je programma kiezen. Ontdek het prachtige noorden van Thailand door deel te nemen aan het Akha Hill Tribe project nabij Chiang Rai, help mee in een opvang voor Gibbon apen, maak een trek door de jungle en combineer dit met een leerzame cultuurweek. Er is zoveel mogelijk! Bekijk onze programma’s in Thailand.  Let op: voor de onderwijsprojecten geldt een minimale verblijfsduur van 3 weken dus het is niet mogelijk om je voor 2 weken in te zetten op een onderwijsproject.

Bouwprojecten in o.a. Cambodja, Filipijnen, India, Indonesië, Nepal, Sri Lanka, Thailand

Ga aan de slag in o.a. Cambodja, Filipijnen, India, Indonesië, Nepal, Sri Lanka, Thailand
In deze landen is het mogelijk om te helpen bij het renoveren van bijvoorbeeld tempels, scholen, klaslokalen, gemeenschapshuizen of andere openbare faciliteiten in een lokale community. Steek letterlijk je handen uit de mouwen en werk nauw samen met lokale inwoners. Je maakt op een bijzondere manier kennis met andere culturen en tegelijkertijd ben je nuttig bezig. Je werkt van maandag t/m vrijdag en in het weekend heb je vrije tijd om erop uit te trekken. En mooi meegenomen: in deze tropische bestemmingen laat je de kou in Nederland achter je en kun je gegarandeerd genieten van een warm zonnetje en exotische temperaturen. Bekijk verdere informatie over onze mogelijkheden in deze landen.

Mogelijkheden in Afrika

De kerstvakantie doorbrengen op de Afrikaanse savanne? Zie je dit wel zitten? Lees hier welke mogelijkheden je hebt:

Wildlife/natuur projecten in Zimbabwe, Namibië, Zuid Afrika en Mauritius

Dit jaar geen kerstboom in huis maar een Afrikaanse Baobab in je ‘achtertuin’? Travel Active biedt een aantal unieke wildlife projecten aan waar je voor een periode vanaf minimaal 2 weken kunt gaan helpen. We bieden mogelijkheden op een groot opvangcentrum voor wilde dieren in Zimbabwe, een Desert Elephant project in Namibië en bij verschillende wildlife projecten in Zuid Afrika. 

Of…wat dacht je van het paradijselijke Mauritius? Ook geen straf om in de kerstvakantie naar toe te gaan, toch? Hier bieden we de mogelijkheid om je voor 2 weken in te zetten op een schildpaddenproject of een Forest Reserve. Lees meer over deze projecten.

 

Constructieproject Zambia

Het Dream Skill training centrum in Livingstone is een opleidingscentrum voor kwetsbare kinderen/jongeren waarvan de ouders geen geld hebben om een opleiding of schoolgeld te betalen. Kinderen kunnen hier naar toe voor gratis onderwijs. Het project is in aanbouw en afhankelijk van de hulp van vrijwilligers. Hoe meer vrijwilligers, hoe sneller het opleidingscentrum klaar zal zijn. Hoe mooi is het om een kleine bijdrage te kunnen leveren aan een hoopvolle toekomst voor deze kinderen. Lees meer over het Dream Skill training centrum. 

Advies op maat?

Geen probleem: maak een (bel)afspraak met het vrijwilligerswerkteam en wij maken graag tijd om alle mogelijkheden wat uitgebreider met je te bespreken. Mail naar: vrijwilligerswerk@travelactive.nl of bel naar 0478-551 900.

Vier jij deze kerst op een unieke manier? 

 

Deel deze pagina