Zomer Au Pair in Duitsland

Au Pair | Zomer

Word minimaal 2 maanden au pair bij een Duits gezin

 • Duitsland
 • vanaf 2 maanden
 • 18 tot en met 30 jaar
 • v.a. € 495,-

In heel Duitsland zijn familiebanden bijzonder belangrijk. Wist je bijvoorbeeld dat het heel gewoon is dat kinderen hun grootouders aanspreken met 'je en jij', maar dat ze iedere andere volwassene, aan zullen spreken met 'u'. Dit is een van de cultuurverschillen die je snel zult ontdekken als je als zomer au pair in Duitsland aan de slag gaat!

Jouw werkzaamheden als au pair in Duitsland

Als au pair in Duitsland draai je mee in het dagelijks leven van je gastgezin, je werkt ongeveer 8 uur per dag en 30 uur per week. De zorg voor de kinderen is je belangrijkste taak en soms help je een handje in het huishouden. De kids moeten 's morgens al erg vroeg naar school en 's middags zijn ze weer op tijd klaar. Dan begeleid je ze bij hun huiswerk, brengt ze naar en haalt ze van hun sportclub of gaat andere leuke dingen met ze doen. Zwemmen, koekjes bakken, spelletjes doen, knutselen: je zult creatief moeten zijn want kinderen hebben vaak energie voor tien!

Zomer Au Pair in Duitsland

Jouw programma in het kort

Wil jij graag voor een kortere tijd naar Duitsland als au pair? Dan is het Zomer Au Pair programma een goede keuze! Jij zult je snel thuis voelen in het land met de sterke familiebanden!

 • Kort programma van minimaal 2 maanden
 • Start tussen half mei en half juli
 • Ontdek de gevarieerde Duitse cultuur
 • Aan de slag bij vriendelijke en hardwerkende mensen
 • Jouw vaste contactpersoon zorgt voor uitstekende begeleiding
Au Pair zomer - Duitsland - zwembad

Jouw leven als au pair in Duitsland

Het hippe Berlijn, het gemoedelijke Zuiden en het uitbundige Westen. In Duitsland zijn plaatsingen door het hele land mogelijk.

De eerste dagen bij je gastgezin

Je wordt hartelijk ontvangen door je familie en ze nemen de tijd om je wegwijs in hun leven te maken. Je leert de kinderen kennen, ze laten de omgeving zien en de werkschema’s zullen doorgenomen worden. De procedure voor de au pair gastgezinnen in Duitsland is minstens net zo zorgvuldig en uitgebreid als de procedure die jij als au pair ondergaat. Een veilig gevoel dus.

Wat verdien ik als au pair?

Van je gastgezin krijg je wekelijks zakgeld; het bedrag kan verschillen maar het is altijd tussen de €60,- en €100,-. Daarmee kun je tijdens je vrije dagen erop uit trekken met au pairs of andere mensen die je tijdens je Duitsland-avontuur hebt leren kennen!

Reisdetails

Ben ik geschikt als au pair?

De belangrijkste voorwaarde om zomer au pair in Duitsland te worden is dat je dol bent op kinderen. Daarnaast:

 • ben je minimaal 18 en maximaal 30 jaar oud. (Je kan al boeken vanaf 17 jaar*)
 • ben je voor minimaal 2 maanden beschikbaar.
 • heb je minimaal VMBO-diploma
 • heb je redelijke kennis van de Duitse taal
 • heb je aantoonbare ervaring met kinderen, bijvoorbeeld oppassen, sporttraining geven aan kinderen, leiding bij de scouting, vrijwilligerswerk op de crèche of zelfs werken in een kinderkleding zaak.
 • ben je bij voorkeur in het bezit van het rijbewijs B
 • ben je in goede gezondheid. Mocht je een medisch dossier (bijvoorbeeld chronische ziekte, psycholoog of allergieën) hebben, neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

*Voor boeken vanaf 17 jaar heb je wel een handtekening van je ouders of voogd nodig.

Vertrekmogelijkheden
 • Je kunt zomer au pair worden in Duitsland  vanaf een duur van 2 maanden. Je werkperiode vindt plaats tussen half mei en half september. Dit wil zeggen dat de laatste vertrekmogelijkheid half juli zal zijn.
 • Wil jij aan de slag in de zomer van 2021? Boek dan vόόr 1 mei 2021!
Kosten

Programmakosten Zomer Au Pair in Duitsland: €495,-

Op deze pagina kun je meer informatie vinden over de betaalwijze van de Au Pair programmakosten.

Inclusief bij Zomer Au Pair Duitland

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding vanaf boeking tot terugkomst door het Au Pair team
 • Au Pair handboek; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Hulp het regelen van je vervoer naar Duitsland
 • Plaatsing bij een zorgvuldig geselecteerd gastgezin
 • Toegang tot een ReisMee reisblog met ruimte voor video en 400 foto’s

Na vertrek

 • Verblijf in een zorgvuldig geselecteerd gastgezin, inclusief kost en inwoning en zakgeld
 • Begeleiding van partnerorganisatie in Duitsland
 • Noodnummer in Duitsland - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Certificaat als bewijs van deelname

Exclusief bij zomer au pair Duitsland

 • Administratiekosten € 100,- (deze kosten worden in rekening gebracht op het moment van boeking).
 • Annuleringsgarantie - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active
 • Kinder EHBO workshop € 25,-
 • Reis naar Duitsland
 • Taalcursus Duits - informeer bij het Taalreizen team naar de mogelijkheden en kosten
 • Airport pick-up (als je naar Duitsland vliegt)
 • Werk- en reisverzekering - Wij bieden een speciaal pakket aan voor au pair in het buitenland, bereken hier online je premie.
Voorbereidingsworkshop

Na acceptatie voor het Au Pair Programma word je uitgenodigd voor onze exclusieve voorbereidingsworkshop. Samen met andere toekomstige au pairs maak je opdrachten en beantwoord je vragen over situaties waarin jij je in het buitenland mogelijk gaat bevinden. Ook volg je een kinder-EHBO cursus bij ons op kantoor waarvoor je een officieel bewijs van deelname ontvangt. Ga je naar Amerika of Nieuw Zeeland? Dan volg je een EHBO cursus in het buitenland en is de kinder-EHBO cursus van Travel Active niet verplicht.

Wat leer ik tijdens deze voorbereidingsworkshop?

Tijdens de workshop word je gedegen voorbereid op je verblijf in het buitenland als au pair. Er wordt aandacht besteed aan je verwachtingen, de meest voorkomende situaties, het fenomeen heimwee en hoe je het beste met je gastkinderen om kunt gaan. Ook krijg je praktische tips, meer informatie over de procedure en maak je kennis met andere au pairs. Tijdens de EHBO cursus leer je de basisvaardigheden voor eerste hulp bij de meest voorkomende ongelukken bij baby’s en kinderen. Een erg leuke en leerzame dag!

Begeleiding

Vanaf het moment dat jij boekt voor het Au Pair programma, heb je een vast contactpersoon. Zij zal samen met jou door de voorbereidingen van je au pair avontuur lopen. Je krijgt ook advies voor het regelen van vervoer naar Duitsland. Ook na aankomst bij je Duitse gastgezin krijg je uitstekende begeleiding, van de lokale partnerorganisatie van Travel Active in Duitsland. Zij brengen je in contact met andere au pairs, informeren je over het volgen van een taalcursus, organiseren een aantal bruisende activiteiten en ondersteunen je wanneer er zich problemen voordoen.

Extra’s

Taalcursus Duits

Om jouw ervaring zo compleet mogelijk te maken en je daarnaast de kans te geven om je een echte 'inwoner' van Duitsland te laten voelen, is het handig als je goed Duits spreekt. Een goede Duitse taalvaardigheid zorgt ervoor dat jij je zelfverzekerder voelt, maar ook dat jij de kinderen van het gastgezin waar je verblijft in correct Duits toe kunt spreken en kunt corrigeren waar nodig.

Doe een taalcursus Duits

Twijfel jij nog over het niveau Duits dat je spreekt? Dan raden we je aan om  voorafgaand aan je au pair avontuur een Duitse taalcursus te doen. Een Duitse opfriscursus kun je al vanaf een verblijf van twee weken boeken en kun je volgen je in o.a. Berlijn en Frankurt. Bestel alvast het gratis Taalreizen magazine of informeer bij het Au Pair team naar de mogelijkheden voor een voorbereidende taalcursus.

Natuurlijk sta je te springen om aan je au pair avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Wij bieden een speciaal verzekeringspakket aan voor au pairs in het buitenland, aangezien reguliere reisverzekeringen daarvoor niet geldig zijn of qua dekking ontoereikend zijn voor dergelijke reizen. Wij voorzien je van goed en betrouwbaar advies en bieden je aantrekkelijke premies. Kijk hier voor jouw au pair reisverzekering.

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een Au Pair programma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen € 5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico, dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Zo start jij jouw Au Pair programma

 
1

Meld je aan

Boek het programma via de website en ontvang alle documenten

2

Intake & Interview

Met jouw informatie wordt een gastgezin gezocht en middels het interview testen we je Engels

3

Acceptatie & Plaatsing

Wij begeleiden je middels een voorbereidingsworkshop, herhaaldelijk contact en stappenplannen!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.