Zomer Au Pair in Duitsland

Au Pair | Zomer

Word minimaal 2 maanden au pair bij een Duits gezin

 • Duitsland
 • vanaf 2 maanden
 • 18 tot en met 26 jaar
 • v.a. € 495,-

In heel Duitsland zijn familiebanden bijzonder belangrijk. Wist je bijvoorbeeld dat het heel gewoon is dat kinderen hun grootouders aanspreken met 'je en jij', maar dat ze iedere andere volwassene, aan zullen spreken met 'u'. Dit is een van de cultuurverschillen die je snel zult ontdekken als je als zomer au pair in Duitsland aan de slag gaat!

Jouw werkzaamheden als au pair in Duitsland

Als au pair in Duitsland draai je mee in het dagelijks leven van je gastgezin, je werkt ongeveer 8 uur per dag en 30 uur per week. De zorg voor de kinderen is je belangrijkste taak en soms help je een handje in het huishouden. De kids moeten 's morgens al erg vroeg naar school en 's middags zijn ze weer op tijd klaar. Dan begeleid je ze bij hun huiswerk, brengt ze naar en haalt ze van hun sportclub of gaat andere leuke dingen met ze doen. Zwemmen, koekjes bakken, spelletjes doen, knutselen: je zult creatief moeten zijn want kinderen hebben vaak energie voor tien!

Zomer Au Pair in Duitsland

Jouw programma in het kort

Wil jij graag voor een kortere tijd naar Duitsland als au pair? Dan is het Zomer Au Pair programma een goede keuze! Jij zult je snel thuis voelen in het land met de sterke familiebanden!

 • Kort programma van minimaal 2 maanden
 • Start tussen half mei en half juli
 • Ontdek de gevarieerde Duitse cultuur
 • Aan de slag bij vriendelijke en hardwerkende mensen
 • Jouw vaste contactpersoon zorgt voor uitstekende begeleiding
Au Pair zomer - Duitsland - zwembad

Jouw leven als au pair in Duitsland

Het hippe Berlijn, het gemoedelijke Zuiden en het uitbundige Westen. In Duitsland zijn plaatsingen door het hele land mogelijk.

De eerste dagen bij je gastgezin

Je wordt hartelijk ontvangen door je familie en ze nemen de tijd om je wegwijs in hun leven te maken. Je leert de kinderen kennen, ze laten de omgeving zien en de werkschema’s zullen doorgenomen worden. De procedure voor de au pair gastgezinnen in Duitsland is minstens net zo zorgvuldig en uitgebreid als de procedure die jij als au pair ondergaat. Een veilig gevoel dus.

Wat verdien ik als au pair?

Van je gastgezin krijg je wekelijks zakgeld; het bedrag kan verschillen maar het is altijd tussen de €60,- en €100,-. Daarmee kun je tijdens je vrije dagen erop uit trekken met au pairs of andere mensen die je tijdens je Duitsland-avontuur hebt leren kennen!

Au Pair Events

Heb je behoefte aan contact met een oud-au pair of iemand van het Au Pair team? Meld je dan vrijblijvend aan voor een persoonlijke (online) afspraak of een presentatie en stel je vragen!

Reisdetails

Ben ik geschikt als au pair?

De belangrijkste voorwaarde om zomer au pair in Duitsland te worden is dat je dol bent op kinderen. Daarnaast:

 • ben je minimaal 18 en maximaal 26 jaar oud. (Je kan al boeken vanaf 17 jaar*)
 • ben je voor minimaal 2 maanden beschikbaar.
 • heb je minimaal VMBO-diploma
 • heb je redelijke kennis van de Duitse taal
 • heb je aantoonbare ervaring met kinderen, bijvoorbeeld oppassen, sporttraining geven aan kinderen, leiding bij de scouting, vrijwilligerswerk op de crèche of zelfs werken in een kinderkleding zaak.
 • ben je bij voorkeur in het bezit van het rijbewijs B
 • ben je in goede gezondheid. Mocht je een medisch dossier (bijvoorbeeld chronische ziekte, psycholoog of allergieën) hebben, neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

*Voor boeken vanaf 17 jaar moeten de ouders/verzorgers schriftelijk toestemming geven.

Vertrekmogelijkheden
 • Je kunt zomer au pair worden in Duitsland  vanaf een duur van 2 maanden. Je werkperiode vindt plaats tussen half mei en half september. Dit wil zeggen dat de laatste vertrekmogelijkheid half juli zal zijn.
Kosten

Programmakosten Zomer Au Pair in Duitsland: €495,-

Op deze pagina kun je meer informatie vinden over de betaalwijze van de Au Pair programmakosten.

Inclusief bij Zomer Au Pair Duitland

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding vanaf boeking tot terugkomst door het Au Pair team
 • Au Pair handboek; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Hulp het regelen van je vervoer naar Duitsland
 • Plaatsing bij een zorgvuldig geselecteerd gastgezin
 • Toegang tot een ReisMee reisblog met ruimte voor video en 400 foto’s

Na vertrek

 • Verblijf in een zorgvuldig geselecteerd gastgezin, inclusief kost en inwoning en zakgeld
 • Begeleiding van partnerorganisatie in Duitsland
 • Noodnummer in Duitsland - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Certificaat als bewijs van deelname

Exclusief bij zomer au pair Duitsland

 • Administratiekosten € 100,- (deze kosten worden in rekening gebracht op het moment van boeking).
 • Annuleringsgarantie - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active
 • Reis naar Duitsland
 • Taalcursus Duits - informeer bij het Taalreizen team naar de mogelijkheden en kosten
 • Airport pick-up (als je naar Duitsland vliegt)
 • Werk- en reisverzekering - Wij bieden een speciaal pakket aan voor au pair in het buitenland, bereken hier online je premie.
Begeleiding

Vanaf het moment dat jij boekt voor het Au Pair programma, heb je een vast contactpersoon. Zij zal samen met jou door de voorbereidingen van je au pair avontuur lopen. Je krijgt ook advies voor het regelen van vervoer naar Duitsland. Ook na aankomst bij je Duitse gastgezin krijg je uitstekende begeleiding, van de lokale partnerorganisatie van Travel Active in Duitsland. Zij brengen je in contact met andere au pairs, informeren je over het volgen van een taalcursus, organiseren een aantal bruisende activiteiten en ondersteunen je wanneer er zich problemen voordoen.

Procedure stap voor stap

Ga jij als au pair via Travel Active naar het buitenland, dan weet je zeker dat je er niet alleen voor staat. Vanaf het moment van boeken tot en met je terugkomst krijg je goede en persoonlijke begeleiding. Zo ontvang je uitgebreide informatie en allerhande tips die bijdragen aan een onvergetelijke ervaring als au pair. Welke stappen er voor vertrek allemaal worden doorlopen, lees je hier.

Stap 1: Je boekt je avontuur als au pair op onze website. Vervolgens krijg je een uitgebreid aanmeldingspakket toegestuurd. Tip: bel voor je boekt nog met een specialist van het Au Pair team of bezoek een informatiebijeenkomst. Dan ben je er zeker van dat je verwachtingen juist zijn en of je gekozen bestemming ook de goede keus voor jou is. Vergeet daarnaast niet te kijken op onze website en het YouTube channel van Travel Active. Daar vind je reisverslagen, foto’s en videoblogs van au pairs die je al voor zijn gegaan. Het uitgebreide aanmeldingspakket vul je grotendeels online in. Voor enkele documenten ga je op pad.

Stap 2: Na ontvangst van het uitgebreide aanmeldingspakket nemen wij de gegevens goed door. Ook bellen we je referenties na. Als we vragen hebben, nemen we contact met je op. Ook plannen we met jou een online interview in! Dit interview is het laatste onderdeel van je aanmeldpakket. Tegelijkertijd krijg je informatie over de basiszorgverzekering en de speciale Au Pair verzekering. Ook ontvang je de handige Au Pair guide.

Stap 3: Je file wordt doorgestuurd naar onze partnerorganisatie in het desbetreffende land. Zij gaan aan de hand van jouw voorkeuren en interesses op zoek naar een passend gastgezin. De gastgezinnen maken een soortgelijk pakket met daarin hun wensen. Vindt onze partner een goede match, dan sturen ze jouw dossier naar het gastgezin. Wanneer de familie enthousiast is en graag met jou in contact wil komen, ontvangen wij van onze partner het familieprofiel. Dit profiel sturen wij naar jou. Uiteindelijk beslis jij of je contact wilt opnemen met het voorgestelde gastgezin.

Stap 4: Ben je op basis van het familieprofiel ook enthousiast over het gezin, dan stuur je ze een e-mail. Vervolgens plannen jullie een videobel afspraak om met elkaar kennis te maken. Superspannend natuurlijk! Het Au Pair team geeft je vooraf handige tips, zodat je zelfverzekerd het gesprek tegemoet gaat. Ben je niet overtuigd van dit gezin, dan zoekt onze partnerorganisatie verder naar een andere gastfamilie.

Stap 5: Als jullie samen tijdens de belafspraak beslissen dat er een match is, dan stelt onze partnerorganisatie een officieel contract op dat jij via ons ontvangt. In dit contract staan afspraken over je zakgeld, de duur van je verblijf, de huisregels en je weekschema.

Stap 6: Je plaatsing is definitief! Het is nu tijd om je visum – indien nodig – aan te vragen, je aankomstdatum te bepalen, je reis te boeken en je verzekeringen te regelen. Natuurlijk helpen wij je bij dit alles. Ook word je door ons ingeschreven voor een online au pair cursus. Deze cursus is verplicht om af te ronden voor je vertrekt naar je gastgezin. Au pairs voor Australië en Amerika krijgen een training vanuit de partner, dus dit gaat niet op voor de au pairs voor deze locaties.

Stap 7: Check! Heb ik alle reisdocumenten, ben ik verzekerd, hoeveel koffers mag ik meenemen, komt mijn gastgezin mij ophalen van het vliegveld? En niet de onbelangrijkste vraag: geef ik nog een afscheidsfeest? En dan is het echt tijd om je koffer te pakken.

Stap 8 : Het vertrek. Misschien wel een van de spannendste dagen van je hele au pair avontuur! De eerste week zal het vooral meekijken zijn, misschien is er zelfs een overlapping met de huidige au pair van de familie. Onze partnerorganisatie neemt ook contact met je op. Woon je dicht in de buurt van het au pair bureau, dan word je bij hen uitgenodigd. Ook zorgen zij ervoor dat je makkelijk in contact komt met andere au pairs.

Stap 9: Voor jou en je ouders is het een prettig idee dat je er niet helemaal alleen voor staat. Onze partnerorganisatie ter plekke neemt na aankomst contact met je op en is in allerlei situaties een steun in de rug. Ook kun je ze zelf altijd bellen met vragen. Sommige partners organiseren uitjes, zodat je makkelijk in contact komt met andere au pairs.

Stap 10: Na terugkomst in Nederland ontvang je van ons een certificaat als bewijs van deelname. Je zit natuurlijk boordevol verhalen die toekomstige au pairs graag willen horen. Als expert op het gebied van culturele uitwisseling kun je dan ook bij Travel Active aan de slag als oud-deelnemer of ambassadeur. Om bijvoorbeeld presentaties te geven op scholen, te helpen bij infodagen, foto’s aan te leveren, reisverhalen te schrijven en tips te geven.

Extra’s

Taalcursus Duits

Om jouw ervaring zo compleet mogelijk te maken en je daarnaast de kans te geven om je een echte 'inwoner' van Duitsland te laten voelen, is het handig als je goed Duits spreekt. Een goede Duitse taalvaardigheid zorgt ervoor dat jij je zelfverzekerder voelt, maar ook dat jij de kinderen van het gastgezin waar je verblijft in correct Duits toe kunt spreken en kunt corrigeren waar nodig.

Doe een taalcursus Duits

Twijfel jij nog over het niveau Duits dat je spreekt? Dan raden we je aan om  voorafgaand aan je au pair avontuur een Duitse taalcursus te doen. Een Duitse opfriscursus kun je al vanaf een verblijf van twee weken boeken en kun je volgen je in o.a. Berlijn en Frankurt. Bestel alvast het gratis Taalreizen magazine of informeer bij het Au Pair team naar de mogelijkheden voor een voorbereidende taalcursus.

Natuurlijk sta je te springen om aan je au pair avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Wij bieden een speciaal verzekeringspakket aan voor au pairs in het buitenland, aangezien reguliere reisverzekeringen daarvoor niet geldig zijn of qua dekking ontoereikend zijn voor dergelijke reizen. Wij voorzien je van goed en betrouwbaar advies en bieden je aantrekkelijke premies. Kijk hier voor jouw au pair verzekering.

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een au pair programma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen €5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt, dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico. Dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Zo start jij jouw Au Pair programma

 
1

Meld je aan

Boek het programma via de website en ontvang alle documenten

2

Intake & Interview

Met jouw informatie wordt een gastgezin gezocht en middels het interview testen we je Engels

3

Acceptatie & Plaatsing

Wij begeleiden je middels een uitgebreide voorbereidingscursus, herhaaldelijk contact en stappenplannen!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

35 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.