Vrijwilligerswerk op Zanzibar

Vrijwilligerswerk | Regulier

Een rijke mix van cultuur en natuur met vrijwilligerswerk op Zanzibar!

 • Zanzibar
 • vanaf 2 weken
 • vanaf 17 jaar
Vrijwilligerswerk op Zanzibar: Anderhalf uur vliegen van de noordelijke Tanzaniaanse stad Arusha ligt het eiland Zanzibar. Een rijke mix van cultuur en natuur maakt van Zanzibar een geliefde bestemming. In Zanzibar stad, de hoofdstad van het eiland, ervaar je de sprookjesachtige historische binnenstad van Stone Town en word je omringd door een samensmelting van verschillende culturen. Ook natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen: prachtige parelwitte stranden, kristalhelder water, indrukwekkende grotten en tal van kruidenplantages. Met een beetje geluk spot je de zeldzame rode franjeapen!
Vrijwilligerswerk op Zanzibar

Jouw programma in het kort

Ervaar het exotische Afrika op het eiland van Zanzibar!

 • Omring jezelf met een diversiteit aan cultuur en natuur
 • Verken het eiland van Zanzibar tijdens trips en excursies
 • Ervaar de medische zorg op Zanzibar tijdens het Ziekenhuisproject
 • Help mee op een basisschool
Vrijwilligerswerk op Zanzibar

De projecten op Zanzibar

Werk je graag met mensen? Dan vind je vrijwilligerswerk in het Mnazi Mmoja ziekenhuis wellicht interessant, het belangrijkste ziekenhuis van Zanzibar waar jaarlijks meer dan 500 studenten trainen. Daarnaast kun je lokale leerlingen ondersteunen met het onderwijsproject of kies voor het project op een kleuterschool! Met deze projecten maak je niet alleen zelf kennis met een vreemde cultuur, jouw leerlingen maken kennis met je eigen cultuur!

Vrijwilligerswerk Events

Heb je behoefte aan contact met een oud-deelnemer of iemand van het Vrijwilligerswerk Team? Bekijk hier de online presentaties en persoonlijke afspraakmomenten en stel je vragen!

Reisdetails

Ben jij geschikt als vrijwilliger?
 • Je bent minimaal 17 jaar oud
 • Je bent zelfstandig, flexibel en initiatiefrijk
 • Je bent een ondernemend persoon en zelfstandig ingesteld
 • Je vraagt een Verklaring Omtrent Gedrag aan
 • Je houdt van een uitdaging en je zoekt graag naar creatieve oplossingen
 • Je neemt deel aan onze voorbereidingsworkshop

Wanneer jij op een project met kinderen wilt gaan werken, zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Lees hier meer over onze visie & missie en over vrijwilligerswerk met kinderen.

Wat zijn de programmakosten?

Er zijn meerdere programma samenstellingen mogelijk. Wil je hierover graag meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact op met het Vrijwilligerswerk Team.

Programmakosten

Inclusief Vrijwilligerswerk op Zanzibar

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van het vrijwilligerswerk team
 • Deelname aan onze voorbereidingsworkshop
 • Handboek Zanzibar; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Gratis vliegticket offerte – vluchtmogelijkheden op een rijtje

Na vertrek

 • Airport pick-up en transfer naar accommodatie
 • Accommodatie en maaltijden gedurende de gehele reis
 • Begeleiding van partnerorganisatie in Zanzibar
 • Noodnummer - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Certificaat als bewijs van deelname (op aanvraag)

Exclusief Vrijwilligerswerk op Zanzibar

 • Administratiekosten: €100,-
 • Transfer naar de luchthaven aan het einde van je programma (de lokale partner ondersteunt jou hierbij)
 • Visumkosten
 • Vliegticket naar Zanzibar
 • Kosten voor aanvraag Verklaring Omtrent Gedrag (noodzakelijk voor deelname): €41,35
 • Vaccinaties - Informeer bij Travel Doctor welke vaccinaties je nodig hebt
 • Werk- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor vrijwilligerswerk
 • Annuleringsgarantie- specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active

Bekijk hier hoe de programmakosten worden besteed.

Accommodatie en maaltijden

Zanzibar (bestaande uit de eilanden Unguja en Pemba) ligt 25 tot 50 kilometer van de oostkust van Tanzania en ligt op zo’n anderhalf uur vliegen van Arusha. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen: prachtige parelwitte stranden, kristalhelder water, indrukwekkende grotten, tal van kruidenplantages. Met een beetje geluk spot je de zeldzame Zanzibarfranjeapen. Zanzibar City, op het eiland Unguja, is de hoofdstad van Zanzibar. Stone Town is de sprookjesachtige historische binnenstad en wordt gekenmerkt door zijn slingerende straten, bazaars, moskeeën en vele historische attracties.

Mbweni

Tijdens je programma op Zanzibar verblijf je in een vrijwilligershuis gelegen in Mbweni, ongeveer 10 minuten met het openbaar vervoer van Stone Town. Een bekend gebied vanwege de prachtige Mbweni-ruïnes. Zeker een bezichtiging waard! Het huis wordt omringt door palmbomen en heeft een mooi typische Zanzibari inrichting. Gelegen in een rustige buurt, met het strand, supermarkt en een restaurant op 5 minuten loopafstand. Het huis is van alle gemakken voorzien en er is 5 dagen per week een schoonmaker aanwezig. Bovendien wordt het terrein ‘s nachts bewaakt door een wachter. De kok in het vrijwilligershuis zal jouw ontbijt en diner klaarmaken van maandag tot en met vrijdag. Geniet van de lokale gerechten! In het weekend zijn maaltijden voor eigen rekening.

Vertrekmogelijkheden

Je kunt iedere week starten met een programma op Zanzibar. Als vrijwilliger dien je te arriveren op het vliegveld Abeid Amani Karume International Airport. Aankomst is mogelijk op zaterdag en zondag. Er staat iemand van de partnerorganisatie klaar om jou op te halen op het vliegveld. Dit is op beide dagen om 10:00 uur én 14:00 uur. Onze lokale coördinator wacht je buiten op, bij de hoofd aankomsthal van het vliegveld. Houd er rekening mee dat de coördinator soms moet wachten totdat alle vrijwilligers gearriveerd zijn, voordat de groep samen vertrekt naar de accommodatie.

Let op: tijdens lokale vakantieperiodes en feestdagen komen sommige projecten te vervallen. Ook dien je het programma minimaal 1 maand voor gewenst vertrek te boeken.

Wil je meer informatie over de vertrekmogelijkheden? Neem dan contact op met het vrijwilligerswerk team.

Voorbereidingen

Travel Active besteedt veel aandacht aan de voorbereidingen op jouw reis. Een goede voorbereiding is immers een voorwaarde voor jouw succesvol verblijf in het buitenland. We lichten alle stappen even toe:

 • Na je aanmelding ontvang je van ons verdere inschrijfformulieren. Hierin geef je meer informatie over jouw motivatie, werkervaring (CV), voorkeuren, lengte van je verblijf, startdatum, etc;
 • Wanneer jij de ingevulde formulieren hebt teruggestuurd, nemen wij contact op met onze partnerorganisatie om alles voor je te bevestigen. Daarna zetten wij en onze partnerorganisatie alle voorbereidingen in gang;
 • Zodra alles bevestigd is, ontvang jij van ons uitgebreide informatie. Zo krijg je een informatiehandboek en onderteken je onze gedragscode. Nu kun jij ook je vlucht boeken, hier helpen wij je graag bij!
 • Ondertussen kun jij verder met alle andere voorbereidingen op je reis. Denk aan: vaccinaties, visum aanvragen (indien nodig) en regelen van je reisverzekering. Het Travel Active team staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden;
 • Ongeveer 3 weken voor je vertrek ontvang je van ons de laatste reisdetails. Alles is voor je geregeld en onze partnerorganisatie verwelkomt jou graag. Je avontuur kan beginnen!

Verantwoord vrijwilligerswerk

In 2017 gaven Niko en Reinier van Stichting Volunteer Correct aanzet tot het oprichten van een branchevereniging voor verantwoord vrijwilligerswerk. Om duurzame en verantwoorde praktijken te waarborgen, zijn er kwaliteitsrichtlijnen opgesteld in samenspraak met Better Care Network Netherlands.  Met gepaste trots kunnen we zeggen dat wij aan deze richtlijnen voldoen en aanbieder zijn van verantwoord vrijwilligerswerk!

Extra’s

Trips & excursies

Noord-Zanzibar

In het noorden van Zanzibar zal je de meeste internationale reizigers en vrijwilligers vinden, met name in Nungwi en Kendwa. Nungwi is overigens dé plek als je op zoekt bent naar een prachtig palmenstrand. Hier kunnen vrouwen bovendien ongestoord relaxen in een westerse bikini of badpak. Niet ver hier vandaan kun je een scheepsbouwwerf bewonderen waar traditionele houten boten worden gebouwd.

Zuid-Zanzibar

De beroemde specerijplantages liggen een stuk zuidelijker buiten de steden. Hier worden onder andere kurkuma en kaneel verbouwd. Ben je nieuwsgierig naar het wildlife? Breng dan een bezoek aan het Jozani Forest waar je de zeldzame rode franjeapen tegenkomt. Dolfijnen spotten of snorkelen tussen kleurrijk koraal en vissen is mogelijk bij het vissersdorp Kizimkazi en Chumbe Island. Surfers kunnen zich helemaal uitleven in de turquoise blauwe golven in het zuidoosten.

Reisverzekering

Natuurlijk sta je te springen om aan je vrijwilligerswerk avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Zo biedt Tasman Verzekeringen onder andere een verzekering specifiek voor het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies.

Annuleringsgarantie

Wanneer je op reis gaat naar het buitenland, boek je deze vaak al enige tijd van tevoren. Tenslotte heb je even nodig om je goed voor te bereiden, je ticket te boeken enz. Helaas kan het zo zijn, dat er in de tussentijd een kink in de kabel komt, waardoor je niet meer op reis kunt. Met een annuleringsgarantie zorg je ervoor dat veel van deze onvoorziene omstandigheden verzekerd zijn en dat je de kosten die annulering met zich meebrengt, terugbetaald krijgt.

Zo start jij jouw Vrijwilligerswerk programma

 
1

Meld je aan

Boek het project of land van je voorkeur

2

Intake & Interview

We begeleiden en adviseren je over alle (combinatie) mogelijkheden

3

Plaatsing & voorbereiding

Je wordt goed voorbereid en begeleid op jouw programma

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.