High School in Nieuw-Zeeland | Select

High School | Select

High School in Nieuw-Zeeland

 • Nieuw-Zeeland
 • 5 of 10 maanden
 • 15 tot en met 18 jaar

In 2024 is er voor het programma High School Select in Nieuw-Zeeland een beperkt aantal plaatsingen mogelijk. Heb je interesse? Neem dan contact op met het High School team.

De inwoners van Nieuw-Zeeland, ook wel bekend als 'Kiwi’s", zijn erg vriendelijk en houden wel van een gezellig praatje. De Maori’s, de eerste bewoners van Nieuw-Zeeland, spelen nog steeds een grote rol in de cultuur. Voor het begin van een rugbywedstrijd voeren zij een soort krijgsdans op en samen met hun typische gezichtsuitdrukkingen en tatoeages is dit een waar schouwspel dat je zeker niet mag missen!

Wil jij zelf invloed hebben op de inhoud van je programma? Met High School in Nieuw-Zeeland kies je zelf de keuzevakken die je graag wilt volgen. Denk aan fotografie, drama, rubgy of surfen! Bovendien mag je met het Select programma naar Nieuw-Zeeland als je 18 jaar bent of wordt tijdens je verblijf: iets wat niet mogelijk is met het reguliere High School programma! Onze partner in Nieuw-Zeeland heeft jarenlange ervaring en helpt je dus om een programma samen te stellen dat perfect aansluit op jouw wensen!

High School in Nieuw-Zeeland | Select

Jouw programma in het kort

Onderwijs op een kwalitatief hoogstaande school in Auckland waar je je talenten volop kunt ontwikkelen? Dat kan met High School in Nieuw-Zeeland Select!

 • Studeer op een High school in Auckland
 • Kies zelf je vakkenpakket
 • Enorme keuze aan naschoolse activiteiten
 • Voor outdoorliefhebbers
 • Persoonlijke begeleider in de buurt
High School - Nieuw-zeeland - studenten

Ontwikkel jouw talent en ga studeren in Nieuw-Zeeland!

Een periode High School in Nieuw-Zeeland ziet er anders uit dan een ‘normaal’ Nederlands schooljaar. In plaats van vlokjes sneeuw tijdens Kerstmis zullen er alleen maar zonnestralen uit de lucht vallen en vier jij kerst in je bikini of zwembroek!

Het onderwijssysteem van Nieuw-Zeeland is Brits getint en goed ontwikkeld. Naast de standaardvakken heb je keuze uit een flink aantal keuzevakken en buitenschoolse activiteiten. Wat dacht je van fotografie, drama of (outdoor)sporten als rugby en surfen? Ben je meer geïnteresseerd in talen? Dan kies je misschien wel voor lessen Japans of Maori. Op Nieuw-Zeelandse high schools vind je veel internationale studenten uit Europa, Amerika en Azië, dus vrienden maken is snel gebeurd!

Heb je behoefte aan contact met een oud-deelnemer of iemand van het High School Team? Kom naar een van de High School infodagen en stel al je vragen!

Programma

Gastgezin

Tijdens je uitwisseling woon je bij een gastgezin dat jou met open armen zal ontvangen en alles vertelt over studeren in Nieuw-Zeeland! Tijdens een regionale oriëntatie leer je in korte tijd veel over het land, de manier waarop de Nieuw-Zeelanders leven en natuurlijk de school waar je terecht komt. Na de oriëntatie zal het gastgezin je gedurende je highschoolperiode graag enkele woordjes Maori leren. Bijvoorbeeld 'kai' (voedsel), 'moana' (zee) of 'whare' (huis). Je zult je dan ook vast en zeker snel thuis voelen in het ‘whare’ van je gastfamilie.

Vrije tijd in Nieuw-Zeeland

Ontdek moderne steden zoals Auckland en Wellington en waan je in niemandsland op de besneeuwde bergtoppen van het Zuidereiland of de goudgele stranden van het Noordereiland. Daarnaast heb je in Nieuw-Zeeland meer dan genoeg mogelijkheden om je avontuurlijke kant naar boven te laten komen. Het land staat namelijk bekend om alle outdoorsporten die je er kunt beoefenen. Van surfen tot kajakken, hiking en skydiven, echt alles is mogelijk!

Reisdetails

Ben jij geschikt?
 • Je bent minimaal 15 en maximaal 18 jaar oud op het moment van vertrek;
 • Je zit op VWO, HAVO, VMBO of een gelijkwaardige opleiding;
 • Je hebt een redelijke kennis van de Engelse taal;
 • Je bent ambitieus, open minded en je bent eraan toe om de échte Nieuw-Zeelandse cultuur te leren kennen!
Vertrekmogelijkheden

Wil jij in 2024 vertrekken voor High School in Nieuw-Zeeland Select? Neem dan contact op met het High School Team om de vertrekmogelijkheden en school van je voorkeur te bespreken.

Je kunt deelnemen aan High School in Nieuw-Zeeland voor een semester (ongeveer 5 maanden) of voor een schooljaar (ongeveer 10 maanden). De partner in het buitenland bepaalt uiteindelijk de programmaduur. Dit kan dus iets langer of iets korter zijn.

Kosten

Programmakosten High School in Nieuw-Zeeland Select

Er is geen vaste prijs voor High School in Nieuw-Zeeland Select. Elke school berekent namelijk zijn eigen schoolgeld. De hoogte van de programmakosten is hier dan ook van afhankelijk. Wij raden aan om bij interesse contact op te nemen met het High School Team voor meer informatie. Uiteraard kunnen we de exacte kosten van de school van jouw keuze berekenen voor je besluit aan het programma deel te nemen.

Inclusief bij High School in Nieuw-Zeeland Select*

Voor vertrek

 • Goede voorbereiding en begeleiding vanaf aanmelding tot en met terugkomst door het High School Team
 • Persoonlijk interview
 • High School handboek voor de student: de complete voorbereiding van A tot Z
 • High School handboek voor ouders
 • Hulp & advies bij visumaanvraag
 • Voorbereidingsbijeenkomst
 • Student Pack bestaande uit leuke Travel Active goodies
 • Vluchtgids (informatie over o.a. het vertrek en de vlucht)
 • Retourticket
 • Toegang tot een ReisMee blog met ruimte voor 400 foto’s en video's

Na vertrek

 • Airport pick-up op de luchthaven en vervoer naar het gastgezin
 • Verblijf bij een zorgvuldig geselecteerd gastgezin, inclusief kost en inwoning
 • Plaatsing op een Nieuw-Zeelandse high school
 • Persoonlijke begeleider van de partnerorganisatie in Nieuw-Zeeland
 • Noodnummer in Nieuw-Zeeland - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Voortgangsrapporten voor ouders
 • Certificaat als bewijs van deelname

Exclusief bij High School in Nieuw-Zeeland Select

 • Administratiekosten €300,-
 • Visumkosten
 • Vaccinaties + TBC test
 • Luchthavenbelasting (hoogte afhankelijk van de luchthavens: gemiddeld tussen de €550,- en €800,-)
 • Extra uitgaven ter plekke: zakgeld, schoolboeken, sportuniform, lunch en tripjes
 • Annuleringsgarantie - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active
 • Studie- en reisverzekering - Wij bieden een speciaal pakket aan voor High School in het buitenland.

*Onder voorbehoud van bijzondere omstandigheden en/of overmacht situaties.

Waar kan ik heen als High School student?

Met High School in Nieuw-Zeeland Select kun jij je voorkeur aangeven. Samen met onze partnerorganisatie in Nieuw-Zeeland zorgen wij er dan voor dat jij naar een High School met kwalitatief hoogstaand onderwijs in deze regio zult gaan! Het is mogelijk om een lijst van alle scholen vooraf in te zien.

Voorbereidingen

Best heftig, een aantal maanden weg! Een goede voorbereiding is dan ook een must. Niet alleen jijzelf, maar ook je ouders worden uitgebreid geïnformeerd door middel van handboeken en verschillende voorbereidingsbijeenkomsten. Travel Active zorgt dat alle zaken voor je geregeld worden, zoals de juiste documenten, visumvoorbereiding, maar ook je reis naar Amerika.

Begeleiding

Travel Active vindt het belangrijk dat jij altijd contact kunt opnemen met iemand die jou met alle belangrijke zaken kan helpen. Al onze studenten op het High School Select programma worden begeleid door een energiek Nieuw-Zeelands echtpaar, dat jarenlange ervaring heeft in de begeleiding van buitenlandse studenten. Door zelf te hebben gewerkt op de scholen weten ze hoe het onderwijs functioneert en de voordelen en faciliteiten van elke High School in Nieuw-Zeeland. Met deze ervaring hebben ze voor Travel Active een tiental van de beste scholen geselecteerd.

Persoonlijke voorkeur

Je kunt deze High Schools uitgebreid bekijken bij Travel Active en je laten adviseren welke school het beste bij je past. Dit heeft bijvoorbeeld met je sportvoorkeuren te maken, maar ook met je regiovoorkeur en schoolvakken. Zo kom jij terecht waar jij je het meest thuis zult voelen. Onze partnerorganisatie komt je persoonlijk van het vliegveld halen en neemt je mee op een aankomst oriëntatie in Auckland waarin je alles leert over de cultuur en het programma en natuurlijk een aantal leuke excursies doet. Ook gedurende het schooljaar houden ze veel contact met je en worden er allerlei activiteiten en trips georganiseerd. Een persoonlijkere begeleiding kun jij je niet wensen.

Voor ouders

Een High School periode in het buitenland is niet alleen voor uw zoon of dochter een grote uitdaging, maar ook voor u als ouder. Uw kind trekt de wijde wereld in, zonder ouders. Klinkt spannend en daarom bereiden we u als ouder goed voor op wat u te wachten staat. Op welke manier? Daar leest u meer over bij informatie voor ouders.

Extra’s

Oriëntatie in Auckland

Na aankomst in Nieuw-Zeeland maakt je buitenlandperiode een geweldige start met de 2-daagse oriëntatie in metropool Auckland. Hier kom je meer te weten over de laidback-cultuur, gewoonten en gebruiken in Nieuw-Zeeland. Geniet samen met andere studenten van de bezienswaardigheden in deze multiculturele stad en neem deel aan verschillende activiteiten, waarbij je goed wordt voorbereid op je tijd in Nieuw-Zeeland. Natuurlijk krijg je ook genoeg informatie over o.a. de begeleiding tijdens het programma om met een goed gevoel aan je highschoolavontuur te beginnen!

Natuurlijk sta je te springen om aan je High School avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Wij bieden, in samenwerking met Tasman Verzekeringen, een speciaal verzekeringspakket aan voor studie in het buitenland. Dit doen we aangezien reguliere reisverzekeringen namelijk vaak niet geldig zijn of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Wij voorzien je samen van goed en betrouwbaar advies en bieden je aantrekkelijke premies. De Tasmanverzekering is verplicht bij het High School in Amerika programma.

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een highschoolprogramma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen €5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt, dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico. Dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Zo start jij jouw High School programma

 
1

Meld je aan

Boek het High School programma via de website

2

Interview & Plaatsing

We leren jou kennen en zoeken een passend gastgezin

3

Voorbereiding & Vertrek

Je wordt goed voorbereid en persoonlijk begeleid

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.