Infodagen Gratis magazine

De start van jouw Italië avontuur

Een 5-daagse oriëntatie in Rome, hoe gaaf klinkt dat?! Dit is wel wat jij krijgt wanneer jij kiest voor een periode studeren in 'Bella Italia'. Deze oriëntatie is de perfecte kans om Italië als land alvast te leren kennen en om kennis te maken met de hartelijke Italiaanse bevolking. Samen met andere High School Italië studenten en onze partnerorganisatie is dit een waanzinnige start van jouw buitenlandavontuur.

Jouw High School avontuur start al op het vliegveld in Nederland. Je laat je vertrouwde omgeving achter je en gaat met je koffer in je hand op avontuur naar een ander land. Gelukkig hoef je de eerste stap niet meteen alleen te maken bij een High School avontuur in Italië. Bij aankomst in Rome word je namelijk opgewacht door onze partner in Italië, waarmee je de oriëntatiedagen zult optrekken. Samen met deze partner en andere High School studenten, van over de hele wereld, begin jij aan deze 'once in a lifetime-experience'! Je wordt meegenomen door het prachtige Rome en krijgt natuurlijk ook ruimte om zelf op ontdekking te gaan.

Dag 1 & 2

Om je een compleet beeld te geven van deze oriëntatie in Rome vind je hier onder een globaal schema van de oriëntatie tijdens september 2014. De planning kan per oriëntatie enigszins verschillen, dus onderstaand schema is slechts een voorbeeld.

Dag 1: Door onze partner in Italië word je opgewacht op het vliegveld in Rome. Samen met de anderen High School studenten worden jullie per bus naar het hotel gebracht. Je zult de eerste indrukken krijgen van Rome en na een gezellig en lekker diner is het tijd om naar de hotelkamer te gaan. Er wordt veel ondernomen en gelopen de komende dagen, dus goed slapen is niet overbodig!

Dag 2: Op de tweede dag is er na het ontbijt een oriëntatie sessie waarbij jij leuke en nuttige informatie krijgt over de Italiaanse cultuur, Italiaanse gastgezinnen en natuurlijk de Italiaanse High School. Een lekkere lunch volgt en dan is het tijd om zelf op ontdekking te gaan met de studenten die je al hebt leren kennen. 's Avonds wederom dineren en op naar dag 3!

...dag 3,4 & 5

Dag 3: In de ochtend wordt de oriëntatie sessie vervolgd met nog meer belangrijke informatie. 's Middags staat in het teken van ontdekken! Geniet o.a. van echt Italiaans ijs en laat je verbazen door al het moois van de stad.

Dag 4: Op de laatste volledige dag wordt er een bezoek gebracht aan het beroemde Colosseum. Onder leiding van een gids krijg jij alle belangrijke info over deze trekpleister. Nu je al iets beter de weg kent door Rome, kun je ook nu weer lekker rondslenteren, of verdwalen ;), door de stad. Helaas is het ook tijd om de spullen te pakken, maar eerst nog lekker dineren voordat de oriëntatie voorbij is!

Dag 5: De laatste dag is aangebroken... maar niet getreurd! Het tweede, en grootste, deel van jouw Italië avontuur begint. Even knuffelen en afscheid nemen, want het is tijd om naar je gastgezin te gaan. Per bus, trein of vliegtuig (afhankelijk van de afstand) reis jij naar je 'nieuwe thuis'.

Rome oriëntatie in beeld

High School student Suzanne is op dit moment in Italië en maakte de oriëntatie van dichtbij mee. Wij vroegen haar hoe zij deze 5 dagen in Rome beleefd heeft:

"De oriëntatie in Rome met alle studenten was erg leuk! Ik heb er mensen uit allerlei landen ontmoet, in totaal waren het 12 nationaliteiten geloof ik! Veel Europeanen, maar ook uit Japan, Colombia en Brazilië! We verbleven met z'n allen in een hotel, waar ik een kamer deelde met een Australisch meisje en een Belgische (met wie ik uit solidariteit alleen Nederlands sprak wanneer de Australische niet in de kamer was). Het was erg gezellig, ik heb nu niet alleen dingetjes geleerd over de Italiaanse cultuur, maar ook over andere landen! Ik heb er zelfs een echte vriendin aan over gehouden, een Duits meisje met wie ik nog steeds contact heb! We kunnen elkaar ook helpen wanneer we problemen hebben met de Italiaanse cultuur, of last van heimwee hebben - buiten dat is het in het algemeen ook nog eens erg gezellig!

Rome is een prachtige stad en het weer in September is nog erg warm! We hebben ijs gegeten in een ijssalon waar ze 100 smaken hadden (letterlijk - het uithangsbord was genummerd, en inderdaad, 100 smaken) en Rome is natuurlijk gewoon supermooi! De architectuur, de kunst... prachtig!"

"Speak, speak, speak"

We spraken niet alleen een High School student Italië, ook spraken wij Micaela Suzuki van onze partnerorganisatie uit Italië. We vroegen haar waarom studenten voor Italië moesten kiezen als High School bestemming. Haar antwoord:

"Because of the art, culture, family, liveliness, landscape, food, fashion… Italians are welcoming people and social, there is an amazing history and the variety of the country is unique. And you will get to see Rome and Florence if you'd like!"

Ook geeft ze nog een handige tip voor studenten die de Italiaanse taal zo snel mogelijk willen leren spreken:
"Participate in a language course - watch movies - read books - speak, speak, speak even though it might not be perfect - last but not least MAKE ITALIAN FRIENDS!"

Rome oriëntatie in beeld

Tot slot: bekijk onderstaand filmpje dat we toegestuurd kregen van de partnerorganisatie en laat je inspireren door deze te gekke beelden van de oriëntatie!

 

Zie jij het al voor je? Samen met andere High School studenten op pad door het wonderlijke Rome, ijs eten met een prachtig uitzicht en selfies maken met het Colosseum op de achtergrond? Dan is Italië misschien wel het juiste High School land voor jou! Kom er achter tijdens één van onze infodagen. Niet alleen ontmoet je het High School team van Travel Active, ook ontmoet je oud-studenten die jou graag enthousiast maken met hun verhalen en foto’s. 

Deel deze pagina